Без основание се бави или отлага проверката на общинската Борса

...
Без основание се бави или отлага проверката на общинската Борса
Коментари Харесай

БСП срещу областния на Стара Загора за борсата в Плодовитово

Без съображение се бави или отсрочва инспекцията на общинската Борса в Плодовитово от регионалния шеф на Стара Загора, настояват от локалната конструкция на Българска социалистическа партия в Братя Даскалови. 

Общинският съвет е препотвърдил решението си за инспекцията, откакто регионалният шеф Гергана Микова е върнала решението. Според него би трябвало да се сътвори комисия за инспекция на активността на общинското сдружение -,,Тържище с. Плодовитово " ЕООД, на процедурите по публични поръчки, както и да направи разбор на работата на шефовете. Съветникът от Българска социалистическа партия Никола Будаков предложи да се допусне авансово осъществяване на решението, взето на 3-ти октомври, въз основа на член 60 от Административнопроцесуален кодекс. 

„ Намесата на регионалния шеф в работата на комерсиалното сдружение, без съображение за това, цели да се забави или да се отсрочи за дълго инспекцията на една от най-големите тържища в Южна България. Българска социалистическа партия настоя за предварителното осъществяване тъй като считаме, че има действителна заплаха още веднъж да бъде осуетено или съществено затруднено осъществяването на решението на Общинския съвет ", сподели ръководителят на БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев. По думите му от закъснението на осъществяването може да последва забележителна и мъчно поправима финансова щета за общинското комерсиално сдружение. 

Това е политическа нечиста сделка, разяснява пред OFFNews Микова. Според нея на процедура с решението си Общинският съвет е упълномощил инспекцията самичък на себе си, вместо на кмета, което е нарушаване на правната норма. Няма никакво бавене, повода за връщането на решението е незаконосъобразността му, изясни регионалният шеф. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР