Без нито едно предложение за кандидат за председател на Върховния

...
Без нито едно предложение за кандидат за председател на Върховния
Коментари Харесай

Без нито едно предложение за сега за кандидат за председател на ВКС

Без нито едно предложение за претендент за ръководител на Върховния касационен съд /ВКС/ - по този начин стартира първото съвещание на Висшия правосъден съвет /ВСС/, на което могат да се излъчват кандидатури.

По закон в четири следващи съвещания след започването на процедурата, могат да се внасят номинации за ръководител на Върховен касационен съд. Следващите вероятни дати за внасяне на оферти за претенденти за началник на Върховен касационен съд са на 14, 21 и 28 октомври. Номинации могат да вършат Пленумът на Върховен касационен съд, най-малко трима членове на Съдийската гилдия и министърът на правораздаването. Изборът е плануван за 14 януари следващата година.

Мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари 2022 година В момента той е в неплатен отпуск заради присъединяване му в акцията за избор на президент.

Министърът на правораздаването Янаки Стоилов изиска от представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев информация за материалното обезпечаване на Бюрото по отбрана, което скоро беше върнато към Министерството на правораздаването с решение на разпуснатото Народно заседание. Стоилов посочи, че става дума за движимите активи, една част от които към този момент били върнати на прокуратурата. Министърът се стимулира, че това се постанова за по-голяма изясненост.

На влизане във Висш съдебен съвет министърът на правораздаването разяснява и досиетата " Пандора ". " Тази информация надали е цялата. Големият въпрос е за какво службите не са го разбрали първи ", съобщи Стоилов.

" Делян Пеевски е трябвало да заявява офшорните си компании. Ако Национална агенция за приходите И КПКОНПИ стартират инспекции, евентуално ще излязат още неща ", счита още Стоилов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР