Без изненади, българските избиратели в Турция най-масово са гласували за

...
Без изненади, българските избиратели в Турция най-масово са гласували за
Коментари Харесай

ДПС взима близо 87% от вота в Турция, ГЕРБ е втора с 4%

Без изненади, българските гласоподаватели в Турция най-масово са дали своят вот за Движението за права и свободи (ДПС). Партията на Ахмед Доган печели от там 19 283 гласа от всичките 335 701, подадени от партията на извършените в неделя парламентарни избори.

Пуснатите в Турция бюлетини са общо 24 957, а от тях недействителни са 2665 или 10.7 %. Самият избирателен ден в страната беше белязах от напрежение и безпорядък, довели до дълги опашки.

Движение за права и свободи взима общо 86.6% от действителните гласове в югоизточната ни съседка, а втора мощ е ГЕРБ - 994 гласа или 4.5%. В съвсем всичките 35 секции Движение за права и свободи води с огромна преднина пред останалите партии.

Любопитна е обаче третата по поддръжка партия. Това е " Българска прогресивна линия " на. Те получават 2.7% от Турция.

Всъщност обаче съвсем всички гласове за групировката идват от една секция – тази в кв. " Йешилтепе " на гр. Ергене. Там няма нито един глас за Движение за права и свободи, което не се среща в никоя друга турските секции. За сметка на това в нея " Българска прогресивна линия " има 594 гласа, което е извънредно, тъй като в останалите секции партията или няма гласове, или има по 1-2. Възможно е причина за тази особеност да се окаже номерацията на двете партии в бюлетината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР