Без ефективна борба с корупцията, укрепена държавност и върховенство на

...
Без ефективна борба с корупцията, укрепена държавност и върховенство на
Коментари Харесай

Държавният глава: Съставянето на правителство не трябва да е на всяка цена и рожба на задкулисни и безпринципни договорки, а на открит диалог между парламентарно представените партии

Без ефикасна битка с корупцията, укрепена държавност и господство на правото, всички други политики рано или късно се провалят, съобщи Румен Радев на консултациите с парламентарната група на „ Продължаваме промяната “

Съставянето на държавно управление не би трябвало да бъде непременно, рожба на подмолни и безпринципни сделки, само че е необходим градивен, открит и ефикасен разговор за сформиране на кабинет, а не следващите предизборни обещания. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 беседва с представители на втората по бройка парламентарна група на „ Продължаваме промяната “. В рамките на конституционната процедура президентът организира съвещания с политическите сили в новоизбраното 48-о Народно заседание преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

Президентът напомни, че на последните парламентарни избори гласоподавателите още веднъж не са заложили единствено на една политическа мощ, което е знак към всички политически партии в 48-ото Народно заседание, че е необходим разговор и старания за намиране на ефикасни решения. Той прикани за привършване на всички вероятни варианти за сформиране на държавно управление и попита представителите на „ Продължаваме промяната “ към какви хрумвания и от кого биха търсили поддръжка, какви ограничения за излизане от рецесията и за подкрепяне на българските жители плануват, както и какви съгласно тях следва да бъдат целите на Народното събрание, откакто в него към този момент са импортирани голям брой проектозакони и проектодекларации.

Държавният глава обърна внимание и на нуждата от приемането на бюджет за идната година, на законите по Плана за възобновяване и резистентност, както и ограничения за повишение на националния защитителен потенциал и модернизацията на Българската войска. Той подсети и за потребността от попълване на състава на значими конституционно открити органи, чието закъснение има заплаха да докара до блокиране на страната.

„ Без ефикасна битка с корупцията, укрепена държавност и господство на правото, всички други политики рано или късно се провалят “, съобщи още  президентът и напомни думите си при връчването на мандата за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме промяната “ в границите на 47-ото Народно заседание, че в случай че в първите си 100 дни кабинетът на предприеме решителни промени за ремонт на несполучливия управнически модел, то статуквото ще потърси реванш. Той прикани наред с ограниченията за излизане от рецесията, да бъдат подхванати и дейности за дълго чаканата правосъдна промяна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР