Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа,

...
Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа,
Коментари Харесай

БСП-София отбеляза 9 май

Без Деня на успеха нямаше да има Ден на Европа, сподели водачът на БСП-София Калоян Паргов по време на проведените от левицата прояви в центъра на столицата. Венци и цветя бяха поднесени пред Паметника на Незнайния боец и Паметника на Съветската войска.

9 май 1945 година отвори нова страница в историята на Европа – по този начин Паргов разяснява значимостта на днешния ден, в който преди 76 година Германия капитулира и това поставя завършек на Втората международна война. В най-големия боен спор умират близо 60 млн. души:

„ Първо ден на успеха, с помощта на която Европа съумя да се сплоти и да бъде в днешния тип и да честваме Ден на Европа. Ден на респект към героите на България от Първа българска войска, които починаха по бойните полета в последната фаза на Втората международна война. Тук почитаме и всички участници в антифашистката опозиция “.

Време е да преодолеем статуквото на прехода в отношението към Русия и да не разрешаваме да ни замесват в скандални афери, прикани Парго пред Паметника на Съветската войска.

Руският дипломат Елеонора Митрофанова отдаде респект на починалите български воини, партизани и антифашисти:

„ Трябва да кажем „ не “ на войната, „ не “ на повторението на този смут, който са претърпели нашите предшественици. Честит празник, другари! “.

С едноминутно безмълвие бе почетена паметта на героите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР