Без да пресичат пътищата си, водачката на френската крайна десница

...
Без да пресичат пътищата си, водачката на френската крайна десница
Коментари Харесай

Марин Льо Пен и племенницата й все по-често пътуват в чужбина заради европейските избори

Без да пресичат пътищата си, лидерката на френската последна десница Марин Льо Пен и племенницата й Марион Марешал-Льо Пен все по-често пътуват в чужбина по отношение на акцията си: първата, с цел да сплоти поддръжниците си за европейските избори, а втората, с цел да прави политика, без да тормози вуйна си, заяви Франс прес.

Едната (Марин) в понеделник беше в Женева, преди да пътува до Италия, а другата (Марион) във вторник отпътува за Оксфорд с желание по-късно да посети Русия, предава Българска телеграфна агенция.

Почти разменяйки функциите си, председателката на партията Национален общ брой (бившия Национален фронт, НФ) произнесе пред не изключително известната фондация " Спиноза " в Швейцария тирада за Европа, в която мощно се акцентираше върху идентичността и културата. Тя разкритикува " подчинеността на мултикултурализма, който се провали на всички места " и отбрани " наследството на Ерусалим и Рим, на Атина и Константинопол ".

Ден по-късно нейната 29-годишна племенница Марион Марешал, станала шеф на школа по политология, приказва пред клуба за диспути в влиятелния Оксфордски университет, посетен през 2015 година от нейната вуйна. Марион съпостави френските " жълти жилетки " с английските поддръжници на Брекзита и прикани за основаване на " нов хайлайф ", който " да възвърне връзката с народа ".

Лозунгът на Тръмп

През февруари 2018 година внучката на съоснователя на НФ Жан-Мари Льо Пен към този момент държа привлякла вниманието тирада пред американския закостенял хайлайф във Вашингтон, където разгласи, че желае да бъде върнато на Франция " величието й ", заимствайки лозунга на американския президент Доналд Тръмп.

Марион Марешал, която съгласно италианския щемпел живее с деятел - теоретик на крайнодясната италианска партия " Лига " (голям съдружник на Национален сбор), обходи полуострова. През юли двамата участваха във вечерна полемика на тематика " Варварските нашествия, суверенитет и власт " на лигурийското крайбрежие в Северна Италия.

Във Франция, за сметка на това, тя даде обещание повече да не разяснява настоящите събития. Марешал в действителност резервира поверителност, въпреки че през ноември не устоя и се изрече за " жълтите жилетки ", поддържани от десните и крайнодесните партии, които тя мечтае да сплоти в " огромна консервативно придвижване ".

Марион Марешал " поддържа пламъка. Ако желае да се върне в политиката, тя не може да се крие зад курсовете на учебното заведение си ", изясни политологът Жан-Ив Камю.

В изявление за френската новинарска телевизия Бе Еф Ем обаче Марион Марешал изясни, че " в никакъв случай не би се върнала в играта на спор " с вуйна си, откакто е видяла " по какъв начин политиката раздробява фамилията й при всички генерации ".

За нея това е още един метод да не се намесва в акцията за европейските избори на вуйна си. Конференциите в чужбина " ми дават опция да приказвам за политика, без да встъпвам в националните диспути ", изясни тя пред в. " Фигаро " в понеделник.

Общ протест със Салвини

Самата Марин Льо Пен има намерение да употребява идването на власт на съюзнически националистически партии в няколко страни в Европа (Италия, Австрия и др.) в поддръжка на акцията си.

Нейните пътувания подхранват " по този начин скъпата на Народно събрание концепция, че мощен националистически вятър духа из Европа ", споделя Камю.

" Залогът с пренареждането на Европейския парламент обаче няма да се реши с визити " в чужбина. То ще зависи най-много от отдръпването на английските евродепутати, " които ще принудят поляците да се престроят ", добавя той.

Марин Льо Пен желае да образува най-малкото блокиращо малцинство в Народното събрание в Страсбург, с цел да промени Европейския съюз " от вътрешната страна ", без незабавно да се изоставя еврото.

За тази цел през октомври тя се срещна в Рим със своя съдружник - министъра на вътрешните работи и авторитетна фигура в италианското държавно управление Матео Салвини, с който при започване на февруари може да свикат общ протест в Милано.

Пред ноември тя посети също България, а пред декември беше в Брюксел паралелно с демоничния някогашен пълководец на Доналд Тръмп, Стив Банън.

Марион Марешал, от своя страна, възнамерява да приказва в края на февруари в Санкт Петербург, Русия.

Тази другарска за партията на вуйна й страна е в същото време " ябълка на раздора " за последователите на суверенизма в Европейския парламент, защото страните от Вишеградската група (Полша, Унгария, Чехия и Словакия) считат Москва за " екзистенциална заплаха ", припомня Камю.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР