Бетонният мост се очаква да бъде затворен за движение около

...
Бетонният мост се очаква да бъде затворен за движение около
Коментари Харесай

Затварят Бетонния мост през септември, чакат кръговото на Гарата и ул. „Даме Груев”

Бетонният мост се чака да бъде затворен за придвижване към първия образователен ден на 15 септември, научи TrafficNews. От НКЖИ имат подготвеност да стартират дейностите по повдигането на моста, само че изчакват част от работата на „ Трейс ” по пробива да завърши.
Прочетете още
Това е довеждане докрай на кръговото кръстовище на бул. „ Христо Ботев ”, като се чака от компанията реализатор да приключат дотогава. Така булевардът ще може да поеме трафика, който се чака да бъде по-интензивен при затварянето на моста.

От Община Пловдив се бяха заканили, че няма да разрешат затварянето на моста, до момента в който не се приключи ул. „ Даме Груев ” и „ Модър-Царевец ”. Ако за първата права има вяра това да стане през септември, не по този начин стоят нещата с подлеза сред „ Южен ” и „ Западен ”. Поради това ще се изчака да се отвори новия път, който ще поеме трафика от Бетонния мост към центъра на регион „ Южен ”.

Решението, което са изготвили от НКЖИ е да бъде демонтирана само частта над жп линиите и да се постави олекотена структура без да се повдига равнището на цялото оборудване. Въпросната структура ще бъде прихваната към подстъпите, които съществуват и в моментна.  Очаква се всички действия да завършат сред 3 и 4 месеца. Все отново придвижването по бул. „ Христо Ботев ” се чака да бъде затворено за няколко дни, до момента в който събарят част от структурата.

Община Пловдив ще получи от НКЖИ и плана за нов Бетонен мост, който е с развръзки от северната страна към Централна и Сточна гара. Градските управляващи обаче сами ще би трябвало да търсят финансиране за този план, в случай че желаят да го осъществят.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР