Бетонни блокове, поставени от Египет след бомбардировките по границата му

...
Бетонни блокове, поставени от Египет след бомбардировките по границата му
Коментари Харесай

Египет отваря ГКПП Рафах за транзит на хуманитарна помощ

Бетонни блокове, сложени от Египет след бомбардировките по границата му с обсадената линия Газа, бяха преместени, съобщи " Франс прес ", като цитира източник от египетските сили за сигурност.

На 14-ия ден от войната сред Израел и " Хамас ", почнала с невиждани офанзиви на ръководещото Газа палестинско ислямистко придвижване,

Организация на обединените нации съобщи, че 2,4-те милиона поданици на Газа, половината от които деца, са на ръба на злополуката, тъй като Израел прекъсна водата, електричеството и горивото за палестинския анклав. Резервите от храна скоро ще се изчерпят напълно. 

Израел отхвърля изрично да отвори контролните пунктове по границата с Газа,

само че Съединени американски щати съумяха да убедят израелския министър председател Бенямин Нетаняху да позволи доставката на помощи от Египет, през контролния пункт " Рафах ".

Но макар че самолети от целия свят доставят храна и медицински материали, те не могат да влязат в Газа, където броят на починалите в резултат на израелските въздушни удари доближи близо 3800 души, в това число минимум 1500 деца.

Ранените са над 12 000, съгласно локалните управляващи.

Египет продължава да ремонтира подложените на обстрел пътища, водещи до палестинския надзорен пункт и съгласно очевидци, египетска техника е влезнала в анклава, с цел да поправи пътищата от палестинска страна. Бетонните блокове, сложени по границата покрай " Рафах " са били преместени през нощта, съгласно източник от силите за сигурност.

Преди войната близо 60% от жителите на Газа зависеха от интернационалната филантропична помощ за прехраната си, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР