Бетонирани гора и дървета, колкото и ужасно да звучи -

...
Бетонирани гора и дървета, колкото и ужасно да звучи -
Коментари Харесай

Бетонираха дървета по пътя на машините, строящи магистрала Хемус

Бетонирани гора и дървета, колкото и извънредно да звучи - това се случва по пътя София - Варна. За това сигнализира пред Българска национална телевизия Станимир Станиславов, който пътувайки в региона е снимал унищожената флора.

Според възмутения мъж, бетонът е излят тъкмо до отклонението за машините, които строят новата автомагистрала. Намира се преди да стартира работещата част от автомагистрала " Хемус " към Търговище.



" Виждате по какъв начин са унищожени дървета по най-дивия метод. Не знам коя компания строи, с цел да пратя и там тези ужасяващи за българската екология фрагменти ", написа възмутеният жител.

 Снимка: БНТ/Станимир Станиславов

Строителството на правата сред Белокопитово и Буховци, която е с дължина от 16,3 км, трябваше да бъде завъършено през 2020 година. Стойността на контракта е 119 785 000 лева без Данък добавена стойност, които в осъществяване на уговорките на държавното управление са обезпечени от републиканския бюджет по стратегия " Ново строителство " на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Автомагистралната права ще бъде с по 2 ленти за придвижване в посока, 2 ленти за прекъсване, междинна разграничителна линия, водещи линии и банкети. Предвидено е построяването на пътен възел " Буховци " при пресичането на Автомагистрала " Хемус " с пътя Буховци - Макариополско, както и пътни връзки с п.в. " Белокопитово " и с пътя Търговище - Варна. В рамките на плана ще бъдат построени също 7 виадукта , 10 селскостопански подлеза и мост над р. Пакоша.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР