Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси,

...
Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси,
Коментари Харесай

Радев: Аз съм произвеждал истински генерали, не измислени като лидерите на някои партии

Беше явно, че кабинетът няма да падне, тъй като користните ползи, които обвързват ръководещите, са доста по-силни от всички фалшификати на промени и на цели. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси през днешния ден за вота на съмнение към държавното управление.

Държавният глава акцентира, че огромният проблем е, че ръководещите имат не една, а две стратегии, по които работят, едната е публична, а другата неявна. “Управленската и законодателната стратегия на ръководещото болшинство се извършват със противоречива успеваемост и като количество, и като качество, тъй като тази стратегия е напълно подчинена на неявната стратегия, оповестена в " оня запис ", съобщи президентът, като добави, че задачата е завладяването на кадровите лостове на властта и за зареждането на " нашите " компании. “Най-жизненоважната част на тази неявна стратегия е ултиматумът за целокупност на сглобката посредством опрощаване на старите грехове на съдружните сътрудници и тяхното избелване. Всичко това се маскира зад шумни, ежедневни обети в евроатлантизъм, които в действителност попречват европейското развиване на България, тъй като непрестанно генерират евроскептицизъм и осуетяват пълноценната ни европейска интеграция ”, съобщи президентът и уточни, че решението на Народното събрание за вота на съмнение ще продължи грозния политически спектакъл, неприветлив здравомислещите хора.

‘Няма война сред мен и кабинета за службите, има голямо недоумение от кабинета за дилемите, за същността, функционалностите на службите и тяхното взаимоотношение с задграничните ни сътрудници ”, сподели Румен Радев в отговор на журналистически въпрос. Президентът още веднъж настоя за доста по-сериозно отношение към службите за сигурност и към хората в тях, които си правят прелестно работата в актуалната обстановка, в която са сложени.

Попитан за ескалацията на въоръжения конфликт сред „ Хамас “ и Израел, президентът Радев съобщи, че тя съдържа голям капацитет от световна дестабилизация и невиждана по мащабите си филантропична рецесия. “Напрежението пораства с часове и вероятността да бъдат въвлечени и други участници напълно не е дребна ”, уточни президентът. Румен Радев прикани за въздържаност и разсъдък, с цел да се избегне следваща ескалация, която може да докара до мъчно обратими последици. “Очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния регион на Близкия изток ”, уточни президентът, като означи и значимостта на своевременната и съответна реакция и на Организация на обединените нации, и на цялата интернационална общественост, с цел да се реализира деескалация.

Надявам се всички институции, ангажирани с националната сигурност, да осъзнават ясно, че имаме нова обстановка, съобщи президентът по отношение на реакцията на българските управляващи. Румен Радев добави, че актуалните спорове демонстрират ясно, че има доста динамична смяна в способите за водене на бойни дейности и в потреблението на евтини, налични нови технологии, които дават асиметрично преимущество и осведомително предимство. Според президента работата по огромните планове за рационализация на Българската войска би трябвало да продължат, само че е извънредно време да се положат доста по-активни старания за застраховане с технологии, които дават нужното осведомително предимство и асиметрични преимущества.

“Изключително значимо е да разберем, че е належащо софтуерно възобновяване на службите за сигурност, на “Гранична полиция ” и най-много на Въоръжените сили, само че най-много е нужно концептуално възобновяване ”, сподели президентът и означи нуждата от въвеждане на нови форми и начини за водене на отбранителни дейности. “Те изискват ново военно строителство и организация на структурата за сигурност ”, сподели президентът и прикани за доктринално възобновяване и актуализация на цялата нормативна база.

На въпрос за нуждата от изпращане на военнослужещи за подсилване на защитата на българо-турската граница президентът Румен Радев уточни, че  съществуват ясни проекти на взаимоотношение сред Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи, само че е значимо дружно с партньорските ни страни да се противодейства на интернационалните центрове, които ръководят финансовите потоци и каналите на незаконните мигранти. “По време на служебното държавно управление инициирахме основаването на целева оперативна група, която е за взаимоотношение на нашите и непознатите служби за сигурност. Поканили сме техни представители дружно да разкриваме финансовите и оперативни центрове в другите страни – на север и на запад от България ”, съобщи президентът. Румен Радев прикани за по-активни дейности на постоянното държавно управление по тематиката за приемането на страната ни в Шенген и за взаимоотношение с нашите сътрудници.

“Аз най-малко съм произвеждал същински генерали, а не измислени ” - по този начин президентът разяснява думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Президентът Радев съобщи, че не си е разрешавал “гавра с пагона ”, каквато е майор да стане генерал-майор, какъвто е казусът с някои водачи на партии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР