Бесарабски българин - капитан на украински хеликоптер, оцеля след като

...
Бесарабски българин - капитан на украински хеликоптер, оцеля след като
Коментари Харесай

Вижте разказа на сестрата на бесарабски българин, попаднал в руски плен

Бесарабски българин - капитан на украински хеликоптер, оцеля откакто машината Ми-8 беше изумена от съветска ракета край Мариупол. Димитър Бурлаков, в началото е бил разгласен за мъртъв. По-късно обаче излиза наяве, че е жив.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4211
Ексклузивно пред бТВ сестрата на Димитър - Райна Манджукова показа, че чудото, че брат й е жив след 3 дни пъкъл, не може да се опише с думи.

Капитан Бурлаков е най-малкият в фамилията. Съпруг и татко на 2 деца – 6- годишният Стефан и дребната 9-месечната Злата. Настанен е във военна болница в Крим с тежки пострадвания на краката и лявата ръка.

Маджукова се надява да има замяна на пленници и разясни, че осъзнава, че няма по какъв начин това да зависи от България.

Тя описа и че преди да изчезне, брат й всеки ден й е писал.

За нас той е воин и се надяваме скоро да го забележим, показа Райна.

Сънародникът ни е бордов механик на вертолет МИ-8 на украинската работа за търсене и избавяне.

5 април обаче прекатурва живота на околните му. Тогава военните на Украйна им оповестяват, че хеликоптерът на Димитър е ударен при ракетен обстрел.

До 8 април сънародникът ни се смяташе за безследно липсващ. От публикация в съветски медии брачната половинка на Димитър схваща, че мъжът й е жив. Впоследствие Димитър съумява да й се обади.

Маджукова разказа и за фантазията на брат й да стане авиатор и че точно поради нея остава в Украйна.

" Той сбъдна своята фантазия да лети и най-невероятното е, че той не е просто боен, той е страховит татко и брачен партньор ", сподели още сестра му.

Маджукова изясни, че задачата на брат му е била избавителна, както и самичък той споделя във видео, публикувано от Русия.

Жената е писала на всички, на които би трябвало, с цел да се провежда замяна и се надява да се случи скоро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР