Берое Стара Загора стана последният сигурен участник през следващия сезон

...
Берое Стара Загора стана последният сигурен участник през следващия сезон
Коментари Харесай

Берое оцеля срещу Спортист Своге и остава в Първа лига и през следващия сезон

Берое Стара Загора стана последният сигурен участник през идващия сезон в Първа лига, откакто надигра с минималното 1:0 Спортист Своге в баража за оцеляване в българския футболен хайлайф.

На стадион " Ивайло " във Велико Търново старозагорци започнаха срещата по-активно и през първото полувреме изглеждаха като по-опасния от двата отбора, с цел да се стигне до 35-ата минута. Тогава, Божидар Пенчев стреля рисково от въздуха, стражът на Своге избави, само че при добавката Уенди Мара беше прецизен за 1:0, давайки задатък на " зелените ".

През второто полувреме " шоколадите ", които останаха пети в крайното нареждане на Втора лига, се активизираха и имаха няколко положителни благоприятни условия да изравнят резултата, само че на няколко пъти те бяха спрени от противниковия вратар Иван Гошев.

Дори той обаче нямаше какво да стори в последната минута от постоянното време, когато Георги Николов с глава прати топката във вратата на Берое и за миг изглеждаше, че дуелът ще влезе в продължения. След обзор на обстановката с ВАР обаче основният съдия Никола Попов маркира нарушаване на голмайстора Николов и по този начин попадението беше анулирано.

В последна сметка нежният задатък на Берое оцеля и по този начин през идващия сезон старозагорци, които в този дуел бяха водени от Веселин Пенев след освобождението на Николай Киров, още веднъж ще бъдат част от Първа лига.

Спортист Своге пък ще би трябвало и през идната акция да се борят за промоция в българския хайлайф, където " шоколадите " не са играли от сезон 2009/10.

Така, единствените нови два отбора в идното издание на Първа лига ще бъдат Етър Велико Търново и Крумовград, които ще вземат местата на изпадналите Спартак Варна и Септември София.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР