Бермуда стана най-малката държава по население, която печели златен медал

...
Бермуда стана най-малката държава по население, която печели златен медал
Коментари Харесай

Бермуда стана най-малката държава с олимпийски шампион

Бермуда стана най-малката страна по население, която печели златен орден на летни олимпийски игри. Новата страница в историята отвори Флора Дъфи, която тази заран завоюва купата в женския триатлон в Токио 2020.

След 1,5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км тичане 33-годишната състезателка пресече финалната линия за 1:55,36 ч., с повече от минута преднина пред втората - Джордия Тейлър-Браун (Вбр) с време 1:56,50. Бронза заслужи Кейти Зафирис (САЩ) с резултат 1:57,03.

" Мисля, че този орден е по-голям от мен. Той ще въодушеви младите в Бермуда и ще накара всички останали вкъщи да имат вяра, че е допустимо тръгвайки от дребен остров, да се състезаваш на международната сцена ", разяснява Дъфи, за която това е четвърто присъединяване на олимпиада. Предишното ѝ най-хубаво класиране беше 8-о място в Рио `16.

Това е въобще втори олимпийски орден за Бермуда след бронзовия на боксьора Кларънс Хил в Монреал `76. С него английският остров в северния Атлантически океан с население от 64 000 души измести Гренада като най-малката страна с олимпийски първенец. Титлата за карибския остров със 114 000 поданици извоюва спринтьорът Кирани Джеймс на 400 м в Лондон `12.

Общо Бермуда е 109-ата територия или тим в олимпийската история с най-малко един златен орден от летни игри. На първо място във безконечната класация са Съединени американски щати с 1022 олимпийски трофеи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР