Берлинският административен съд анулира днес ограниченията, наложени на баровете и

...
Берлинският административен съд анулира днес ограниченията, наложени на баровете и
Коментари Харесай

Берлински съд отмени ограниченията на работното време в барове и ресторанти

Берлинският административен съд анулира през днешния ден рестриктивните мерки, наложени на питейните заведения и заведенията за хранене в немската столица, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Заведенията бяха задължени да затварят от 23 до 6 часа, с цел да се ограничи разпространяването на новия ковид. Единайсет притежатели на заведения за хранене и питейни заведения се обърнаха към съда с аргумента, че наложените от 10 октомври нощни ограничавания са несъразмерни.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд на Берлин и Бранденбург.

Берлинското кметство взе решение за налагането на рестриктивните мерки заради тревожното повишаване на броя на случаите на Ковид-19 в столицата.

Тази седмица държавното управление съобщи, че е доста обезпокоеното от разпространяването на ковид в страната. Канцлерът Ангела Меркел и районни водачи сътвориха национална пътна карта, която включваща нови ограничавания, в това число затваряне на питейните заведения и заведенията за хранене през нощта, в случай че бъде надхвърлено несъмнено ниво на разпространяване на болестта.

Германия означи през днешния ден нов връх със 7334 нови случая за последните 24 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР