Берлин. В Германия е регистрирана първа смърт на пациент, заразен

...
Берлин. В Германия е регистрирана първа смърт на пациент, заразен
Коментари Харесай

n-tv : В Германия отчетоха първия смъртен случай от щама „Омикрон“

Берлин. В Германия е записана първа гибел на пациент, инфектиран с варианта „ Омикрон “ на ковид. Това заяви телевизионният канал n-tv , базирайки се на Института по вирусология „ Роберт Кох “.

Според информацията умрелият човек е във възрастовата група 60-79 години. Инфекцията с разновидността „ Омикрон “ е била потвърдена посредством секвениране на генома. Подробностите към момента не са конкретизирани.

По-рано в четвъртък Институтът по вирусология „ Роберт Кох “ заяви за 810 нови случая на зараза с варианта „ Омикрон “. Така общият брой на доказаните случаи на заразяване с този вариант в Германия набъбна до 3198. Поради бързото му разпространяване немският канцлер Олаф Шолц предизвести за началото на петата вълна на пандемията в страната, която може да бъде по-агресивна от всички предходни. От своя страна ръководителят на интердисциплинарната асоциация на служащите в отделенията за интензивно лекуване и незабавна медицина в Германия (DIVI) Гернот Маркс изрази мнение, че след няколко седмици, т.е. до края на януари 2022 година, разновидността „ Омикрон “ ще стане преобладаващ в Германия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР