Берлин. Шестима души са ранени при влакова катастрофа близо до

...
Берлин. Шестима души са ранени при влакова катастрофа близо до
Коментари Харесай

Пътнически и товарен влак се сблъскаха близо до германския град Дюселдорф, шестима са ранени

Берлин. Шестима души са ранени при влакова злополука покрай немския град Дюселдорф. По данни на локалните служби, пътнически трен се е сблъскал с товарна комбинация в региона на гара Меербуш Остерат, която се намира сред Дюселдорф и Дуисбург. Според противопожарната работа, в пътническия трен е имало 150 души. Инцидентът е станал във вторник в към 19,30 часа локално време, показват от Дойчебан.
Трима души са в тежко положение, още трима са получили пострадвания със междинна тежест. Десетки хора са леко ранени. Никое от пострадванията не е животозастрашаващо.
Първоначално представител на органите на реда сподели пред немската медия ARD, че ранените са към 50.
За момента не е известна повода за случая.
Спасителните екипи към момента пробват да извадят останалите във влака хора.
В резултат на конфликта върху вагоните са паднали няколко електропреносни жици. Това затруднява избавителните старания.
В Туитър пожарната работа заяви, че спасяването на оставащите във влака хора е главен приоритет. От там прибавят, че спасителите са в контакт с блокираните във вагоните пасажери.
От министерството на външните работи на България обявиха, че към 22.30 ч (българско време) посолството в Берлин не разполага с данни за потърпевши български жители при влаковата злополука в град Меербуш, оповестява пресслужбата на Министерство на външните работи.
Българското посолство следи обстановката. Мисията ни е отправила питане до немските управляващи и чака спомагателна информация за случая, показват от министерството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР