Берлин. Празните рафтове в отдела за играчки за Коледа са

...
Берлин. Празните рафтове в отдела за играчки за Коледа са
Коментари Харесай

Handelsblatt: Европа е заплашена от Коледа без подаръци

Берлин. Празните лавици в отдела за играчки за Коледа са призрачен сън, който може да се сбъдне тази година, написа Handelsblatt , цитирайки Флориан Зибер, основен изпълнителен шеф на Simba-Dickie, една от най-големите компании за играчки в Германия.

В изявление за изданието Зибер означи, че има тясно място във веригите за доставки. Много производители са забавили покупките си, очаквайки спад в цените на доставките от Азия, само че вследствие на това цените единствено се усилиха: съгласно Зибер доставката на артикули за Европа нормално стартира през юни, а тази година стартира едвам през август. В резултат на това доста типове артикули ще бъдат на рафтовете на магазините с огромно забавяне.

В резултат на това самите играчки също ще нарастнат, сподели Зибер. На първо място, това се отнася за коли с дистанционно управление, артикули за пясъчник и кукли. Що се отнася до времето за доставка на стоките, съгласно Зибер доста типове играчки ще дойдат в Европа след Коледа. Както отбелязва Handelsblatt, това е злополука за промишлеността на играчките, защото празниците преди Коледа съставляват до 40% от всички продажби за една година.

Според Зибер цената на превозването на артикули от Азия се е повишила толкоз доста, че компанията му просто е трябвало да отстрани няколко продукта от асортимента. Зибер акцентира, че разноските за доставка на някои от играчките надвишават цената им.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР