Берлин. Олаф Шолц все още не е заел поста на

...
Берлин. Олаф Шолц все още не е заел поста на
Коментари Харесай

Das Handeslblatt: За Олаф Шолц ще бъде много трудно да изпълни предизборните си обещания

Берлин. Олаф Шолц към момента не е заел поста на немски канцлер, само че към този момент би трябвало да се оправя с първата рецесия, означават в редакцията на изданието Das Handelsblatt с коментара, че на социалдемократът ще бъде извънредно мъчно да извърши предизборните си обещания.

Шолц постоянно се е позиционирал като политик, който може да планува бъдещите трендове преди другите: в този момент обаче той не е деен в региона на политиката за битка с ковид, а обликът му на спешен управител постепенно, само че несъмнено се пропуква.

Дори по време на предизборната акция Шолц не предложи съответна тактика за интервала на пандемията, само че даде обещание, че няма да има повече народен локдаун в Германия. Освен това претендентът на социалдемократите приказва за постоянни пенсии, високи вложения и битка с изменението на климата. Както отбелязва вестникът, „ стабилността в интервал на смяна “, която Шолц дава обещание на жителите, може да бъде доста лъжлива.

В резултат Шолц е изправен пред избор, написа Das Handelsblatt: да наруши обещанията към гласоподавателите и да провокира отчаяние, или да удържи на думите си за сметка на бъдещия капацитет на страната. Например в региона на климатичната политика Шолц даде обещание, че финансовата тежест на „ зеления преход “ ще падне върху бизнеса, а не върху елементарните жители. Това обаче е невероятно, отбелязва вестникът: жителите въпреки всичко ще търпят загуби - както под формата на по-високи цени на силата, по този начин и под формата на по-високи налози.

Като втори образец Das Handelsblatt показва пенсиите: по този въпрос Шолц прибягва до популизъм по образеца на Доналд Тръмп, обещавайки постоянни пенсии без увеличение на обществените вноски и налози. В региона на финансовата политика Шолц даде обещание високи вложения без увеличение на държавния дълг, само че съдружните договаряния сред социалдемократите, „ Зелените “ и свободните демократи към този момент демонстрират, че това заричане няма да бъде спазено, написа вестникът. Всички партии интензивно търсят способи за заобикаляне на механизма за ограничение на обществения дълг.

Според Das Handelsblatt Шолц може да успее сполучливо да трансферира виновността за неуспеха върху други, само че тази тактичност няма да дава отговор на визията за отговорност към страната.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР