Берлин. Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел изрази мнение, че Русия

...
Берлин. Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел изрази мнение, че Русия
Коментари Харесай

„Известия“: Меркел обвини Русия за разпадането на ДРСМО

Берлин. Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел изрази мнение, че Русия е отговорна за прекратяването на Договора за ракети със междинен и дребен обхват (ДРСМО), което е довело до раздробяване на част от системата за ограничение на оръжията по света. Съответното тя акцентира в границите на конференция в Берлин, отбелязва съветският вестник „ Известия “ .
„ Изключително скърбя, че Русия потвърдено наруши ДРСМО и по този метод даде началото на края на това съглашение ", цитира изданието думите на немския канцлер.
Меркел акцентира, че НАТО ще откри „ общ отговор “ за прекратяването на съглашението и ще постави всички старания да упорства за по-нататъшно ограничение на оръжията.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи началото на отдръпването на страната от ДРСМО през февруари 2019 година, обвинявайки Русия в нарушаване на съглашението. Лидерът на Белия дом съобщи, че желае да подписа нова договорка - с присъединяване на Китай.
Москва неведнъж отхвърля изказванията на американската страна. В отговор на дейностите на Вашингтон Русия също реши да прекрати спазването на изискванията на съглашението. В резултат на това ДРСМО изтече на 2 август 2019 година
ДРСМО бе подписан сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати през 1987 година Той не разрешава на две страни да създават и разполагат балистични и крилати ракети със междинен обхват (от 1 000 до 5,5 хиляди км) и по-малки (от 500 до 1 хил.км).

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР