Берлин. Германското правителство планира да предостави най-малко 75 милиона дози

...
Берлин. Германското правителство планира да предостави най-малко 75 милиона дози
Коментари Харесай

RND: През 2022 година Германия ще предостави 75 милиона дози ваксина срещу COVID-19 на бедните страни

Берлин. Германското държавно управление възнамерява да даде минимум 75 милиона дози ваксина против ковид на бедните страни през 2022 година – освен това без това да е в ущърб на акция за имунизация на личното й население. Това съобщи министърът на икономическото съдействие и развиване на Германия Свеня Шулце в интервюпред публицистичната асоциация RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) .

Тя изясни, че авансово поставената цел на Германия за даване на 100 милиона дози ваксина против ковид на бедните страни през 2021 година е изпълнена. „ Ние обаче не би трябвало да се задоволяваме с към този момент постигнатото. Догодина планираме в допълнение да прехвърлим най-малко 75 милиона дози “, разгласи Шулце.

В същото време министърът увери, че тази самодейност няма да бъде осъществена в ущърб на акцията за имунизация на немските жители. „ Съгласни сме, че ще реализираме и двете: обезпечаване на [препарати] на личното ни население и това на по-бедните страни “, акцентира тя. „ Никой в тази страна [Германия] не би трябвало да се тревожи, че няма да получи нужната ваксина, тъй като поддържаме други страни “, заключи Шулце. В същото време тя означи, че е значимо освен да се дават ваксини на интернационалния механизъм COVAX, само че и да се оказва помощ с логистика.

Освен това Шулце се опълчи на отхвърли от патенти за препаратите против ковид. „ Като някогашен министър на науката (на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия) смятам патентната отбрана като основа за сполучливи проучвания и разработки “, съобщи министърът. „ Бих била отворена за това. Въпреки това, индустриалният развой на актуалните ваксини е толкоз механически комплициран, че прекъсването на [на патентите] няма да донесе никаква изгода “, продължи тя. В този подтекст министърът посочи, че рамковите условия също са се трансформирали: през 2022 година в света ще има доста повече индустриален потенциал, в сравнение с през 2021 година

Най-ефективният метод за обезпечаване на обективен достъп до медикаменти, съгласно Шулце, е да се работи с производителите на ваксини против ковид. Германия да вземем за пример подкрепя образованието на експерти за производството на лекарство, създадено от немската компания BioNTech и нейния американски сътрудник Pfizer в Руанда. „ Такова съдействие е належащо и за подготовка за бъдещи пандемии “, заключи Шулце.

В началото на септември, на среща на здравните министри от Г-20 в Рим, тогавашният министър на опазването на здравето на Германия Йенс Шпан разгласи, че Берлин ще даде 100 милиона дози ваксина против ковид на бедните страни през 2021 година

По този метод страната ще способства за световната битка против пандемията. От началото на пандемията към 281,5 милиона души са били инфектирани с ковид в света, над 5,4 милиона са умряли.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР