Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел заяви в сряда, че Берлин

...
Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел заяви в сряда, че Берлин
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Германия не може да гледа настрани ако Сирия използва химически оръжия

Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в сряда, че Берлин не може просто да гледа встрани в случай че в Сирия има химическа офанзива, два дни, откакто нейното държавно управление заяви, че води диалози за допустима военна намеса в раздираната от война близкоизточна страна, предава Reuters.
Меркел е безапелационна, че Германия не може просто да отхвърли военна намеса, влизайки в спор с младшия съдружен сътрудник – Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която отхвърли присъединяване във военните дейности в Сирия.
„ Германската позиция не може да бъде елементарни „ не “, каквото и да се случва по света “, съобщи тя в Бундестага.
РИА Новости: Украйна трансферира армия в региона на Азовско море
Москва. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са усилили групировката си в Приазовието, заяви командващият Сухопътните войски на ВСУ генерал-полковник Сергей Попко във „ Facebook “, предава РИА Новости.
По неговите думи, по този метод украинският Генерален щаб има желание да „ обезпечи цялостен надзор “ върху обстановката в района, поддръжка на корабната формация и надеждна защита на крайбрежието.
Заместник-министърът на инфраструктурата на страната Юрий Лавренюк на собствен ред заяви във „ Facebook “, че Украйна е трансферирала в Азовско море два бронирани катера вид „ Гюрза-М “: на 9 септември на вода е спуснат бронирания катер „ Лубний “, а на 11 септември – „ Кременчуг “.
По-рано Съветът за национална сигурност и защита (СНБО) на страната разпореди да бъде интензивно военното наличие в Азовско море и да бъдат обезпечени ракетни оръжия за подразделенията на бреговата защита.

Обстановката в Азовско море

Киев упреква Москва, че блокира корабите, които плават към украинските пристанища през Керченския проток, поради което те закъсняват, а техните притежатели търпят загуби. При това заместник-министърът на външните работи на Украйна Елена Зеркал съобщи по-рано, че съветските граничари не нарушават протокола на инспекциите по време на огледите на плавателните съдове в Азовско море.
Кримското погранично ръководство на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви, че инспекциите на задграничните кораби се организират в сходство с интернационалното морско право, а забележки и искания от страна на притежателите на плавателните съдове не са постъпвали.
В момента в състава на Военноморски сили на ВСУ влизат шест леки бронирани катери от вид „ Гюрза-М “, издигнати в завода „ Кузня на Рибалск “, който е собсвеност на Петро Порошенко, отбелязва РИА Новости. По-рано медиите съобщаваха, че поради многочислени пропуски в структурата на катерите тяхното издаване непрекъснато се отсрочва.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР