Берлин. Германската компания BioNTech, която заедно с американския си партньор

...
Берлин. Германската компания BioNTech, която заедно с американския си партньор
Коментари Харесай

DPA: BioNTech и Pfizer доставят на ЕС ваксина за деца на възраст 5-11 години на 13 декември

Берлин. Германската компания BioNTech, която дружно с американския си сътрудник Pfizer създаде имунизацията против ковид Comirnaty, възнамерява да достави препарата за ваксиниране на деца на възраст от 5 до 11 години в Европейския съюз на 13 декември – седмица по-рано от контрактуваното, оповестява организация DPA , базирайки се на източници.

По-рано беше планувано имунизацията против ковид за деца, създадена от консорциума BioNTech и Pfizer, да дойде в Европейски Съюз на 20 декември. Общо 13 милиона дози детска ваксина би трябвало да бъдат доставени в страните от Общността през декември. За Германия са планувани 2,4 млн. дози.

На 25 ноември Европейската организация по медикаментите (EMA) предложи разширение на използването на имунизацията Comirnaty за деца на възраст 5-11 години. Комисията по човешки медикаменти на EMA заключи, че „ изгодите от използването на лекарството измежду деца на възраст 5-11 години надвишават рисковете, изключително измежду тези със съпътстващи болести, които усилват риска от тежко заболяване “. За деца се предлага понижена доза от лекарството (10 млг вместо 30 мкг). Както при другите възрастови групи, две инжекции в рамото би трябвало да се вършат с период от три седмици.

През септември Pfizer и BioNTech оповестиха позитивни резултати от клиничните изпитвания на тяхната ваксина измежду деца на възраст от 5 до 11 години в взаимно изказване. Беше маркирано, че титърът на антителата при субекти от тази възраст, получили дози от 10 мкг, е съпоставим с този, следен във възрастовата група от 16 до 25 години, чиито представители са имунизирани с дози от 30 мкг.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР