Берлин. Германия е тясно свързана с Русия в исторически и

...
Берлин. Германия е тясно свързана с Русия в исторически и
Коментари Харесай

ТАСС: Меркел заяви за необходимостта от поддържане на диалога с Русия въпреки разногласията

Берлин. Германия е тясно обвързвана с Русия в исторически и стопански проект и би трябвало да поддържа разговор с Москва макар съществуващите разлики. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи това във връзка наближаващата 80-та годишнина от нападението на нацистка Германия против Съюз на съветските социалистически републики в нейния седмичен подкаст, оповестен на уеб страницата на федералното държавно управление на Германия и представен от TACC .

Германия, както и целият Европейски Съюз, не може да одобри обстановката в Крим, сподели Меркел. Също по този начин, сподели тя, Берлин " е отчаян, че в последно време напъните в региона на гражданското общество в Русия, както и в Беларус, бяха лимитирани и станаха невъзможни ". „ Отношенията ни се усложняват от задържането на мирни стачкуващи и нежелани опозиционери “, продължи канцлерът.

" И въпреки всичко ние се нуждаем от разговор с Русия. Нашите страни са тясно свързани от историческа, обществена и икономическа позиция ", сподели Меркел. " Знаем, че сме свързани между тях в границите на интернационалното съдействие. Тази пандемия ни го сподели и същото се отнася и за битката с световното стопляне, което визира всички нас ", сподели канцлерът и добави, че " Русия играе значима роля в тези старания. "

" Германия остава ангажирана с отговорността си за закононарушенията на нацистите. Това включва опазване на паметта за случилото се. Не би трябвало да забравяме за това ", сподели Меркел. „ Дължим това на милионите жертви и техните потомци “, сподели тя.

Канцлерът означи, че 80-годишнината от нападението на нацистка Германия против Съюз на съветските социалистически републики е за германците „ причина да се срамят “. Тя означи, че в това време, макар ужасите на войната, народите от някогашния Съветски съюз подадоха ръка за помиряване на нейната страна. „ Ние сме надълбоко признателни за това “, сподели тя. Меркел похвали политиката на някогашния президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов, която съгласно нея направи допустимо обединяването на Германия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР