Берачи на гъби предлагат новородена сърничка, затворена в найлонова торба,

...
Берачи на гъби предлагат новородена сърничка, затворена в найлонова торба,
Коментари Харесай

Берачи на гъби предлагат новородена сърничка за 5 лв. на мъж, той им я отмъква

Берачи на гъби оферират новородена сърничка, затворена в найлонова торба, за 5 лв.. За това сигнализират от фондация " Дивите животни " в страницата си във фейсбук.

Берачите пробвали да продадат новороденото на мъж, който се спрял при тях да си купи гъби. След последвала битка той съумял да изтръгне торбата с животното, след което се свързал с фондацията, с цел да им го съобщи. Мъжът е с контузия на китката, в резултат на битката.

От фондацията пуснаха особено известие, в което описват за случилото се и осведомят по какъв начин да постъпваме, в случай че срещнем сърна в гората:

В последните няколко седмици стана ясно, че в нашата страна царува тотално неведение във връзка с държанието на сърните и това, че оставят дребните си да лежат сами, до момента в който се хранят те наоколо в гората. Доста хора се подлъгват по това, че намират единствено дребното сърне и го мислят за изоставено, а взимайки го те действително го лишават от майката.

Липсата на осведоменост не е обаче най-страшния проблем, обричащ доста дребни сърнета на крах или живот в плен.

Вчерашния случай сподели надалеч по-страшната действителност, а точно това, че има хора, цели групи, които целеустремено претърсват гората за дребни сърнета. Имахме непотвърдена информация, че нещо такова се случва в някои села към София, само че до този миг не се беше удостоверила. Вероятно се случва и в другите региони на страната.

Малката Нели е единствено дневно. Пъпната шнур не е изсъхнала още. Тя е единствено кг живот, само че към този момент е средство за облага за някой.

Вчера мъже предлагащи за продажба гъби, са предложили на индивида, който се е спрял поради гъбите, да купи малко сърне за 5 лева Представете си, отварят ти плика и питат " Искаш ли го и това за 5 лева?! " и ти онемяваш. Новороденото сърне лежи тихичко в локва от урината си в найлоновата пазарска торба и ориста му е тенджерата или домакински любим на някой...

След последвалата битка, сърнето е взето и предадено на нас, а индивидът избавил сърнето от печалбарите е с контузия на китката, не знаем за в този момент какъв брой сериозна. Новородената Нели дълго ще плаче за майка си, а майката ще я търси на вятъра...

Моля ви, в случай че забележите малко сърне в двор или Ви предложат за продажба или знаете че това се случва някъде и разполагате с съответни обстоятелства, сигнализирайте Регионална дирекция по горите за съответния регион. Горските имат право да конфискуват, да сформират актове и да постановат наказания за животни, които са ловни типове. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР