Бензиностанция през нощта. Въоръжен мъж излиза от колата, чуват се

...
Бензиностанция през нощта. Въоръжен мъж излиза от колата, чуват се
Коментари Харесай

Холивудският гангстер, който е един от първите колекционери на Фрида Кало

Бензиностанция през нощта. Въоръжен мъж излиза от колата, чуват се три изстрела, последвани от дръпване и отваряне на касата. Връща се в колата, която забързва. Следва сцена с двамата гангстери на бар столове в сладкарница.

" Първо стреляй, а по-късно спори ", подиграва се стрелецът от предходната сцена Цезар Енрико Бандело, изигран от артиста Едуард Г. Робинсън, в началото на кино лентата, който се трансформира в същински пробив за него – " Малкият Цезар "  (1931).

" Тази игра не е за меки момчета. "

На екрана Робинсън е загрубял нарушител, типичният разбойник от епохата на депресията, който въодушеви цяла поредност от кинематографични неприятни момчета. Извън екрана той е сензитивен фен на с сбирка на музейно равнище.

Импресионизъм и постимпресионизъм, някои африкански статуи и шепа платна на нововъзникващи модерни художници - като младата.

" Ако не бях станал кино разбойник, има огромна възможност нито една от картините ми да не би имала шанса да ме събере ", написа Робинсън по време на галерия от 1953 година на акцентите от неговата сбирка, която е показана в музея на модерното изкуство в Ню Йорк и Националната художествена изложба във Вашингтон.



" Ето един абсурд: превърнете се в палач и имате средства да задоволите жаждата си за хубост. Когато Холивуд ме преобрази чрез лъжливи и омърсени от грях функции до поредност от кипящи електрически столове, картините започнаха да се появяват. "

" Престъпленията, наподобява, от време на време се отплащат. "

Известната сбирка на Робинсън стартира непретенциозно няколко години преди да изиграе Малкия Цезар, с картина на крава. Портретът на говедо от неизвестен художник коства два $ на търг и артистът гордо го конфигурира дружно с репродукциите си на творби на Рембранд и Анри Матис.

Години по-късно, когато Робинсън може да си разреши същински Матис (той купува сцена на вечеря от художника, тъй като му напомня за петъчните вечери на майка му), кравата изглежда неуместна, само че въпреки всичко има сантиментална стойност, по тази причина я реалокира в килера.

След касовия триумф на " Малкият Цезар "  и подкрепят от класическото му образование по театрална актьорска игра, Робинсън се радва на актьорска кариера, траяла още 40 и повече години. Той печели милиони долари годишно и този холивудски приход от Златния век му дава възможност да купува произведения на художници, на които от дълго време се възхищава.

Пол Сезан, Винсент ван Гог, Пол Гоген, Амедео Модиляни и Берта Моризо в сбирка, която наброява приблизително 90 творби.

За разлика от магнатите от филмовата промишленост, които заплащат на специалисти, с цел да слагат стратегически няколко елементарно разпознаваеми шедьовъра над камините им, Робинсън самичък избира своите творби на изкуството, купува постоянно изкуство и се концентрира върху избрана ера. 

Робинсън познава пазара и става знаменит колекционер без " управление ".

Срещата между Робинсън, Ривера и Кало - на идната страница....
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР