Беноа Пер несъмнено изживява най-трудния си сезон в професионалния тенис,

...
Беноа Пер несъмнено изживява най-трудния си сезон в професионалния тенис,
Коментари Харесай

Беноа Пер: Изпитвам отвращение, когато изляза на корта; дойдох да прибера чека

Беноа Пер безспорно изживява най-трудния си сезон в професионалния тенис, като в един миг се намираше в серия от 10 следващи провали на равнище ATP и не е надалеч от овакантяване на топ 100 в международната класация. Французинът разполага с всички качества да бъде измежду елита, но в последните няколко месеца непрестанно приказва по какъв начин страда от липса на мотивация и изпитва съществени психически проблеми. Изглежда Пер не е преодолял това си положение, в случай че съдим по неговото изявление след отпадането му в откриващия кръг на Уимбълдън:

" Играл съм към три часа тенис след Ролан Гарос. През предходната седмица отидох да играя на Чаланджър шампионат в Милано и се отхвърлих след първия сет, тъй като не се усещах добре душевен. Проведох единствено две тренировки на трева, тъй че загубата беше изцяло предстояща. Знаех, че ще ми бъде мъчно да се показва добре на това демонстративно събитие, само че имаше едни 60 хиляди евро за прибиране. От известно време изпитвам мощна злост към тениса. Виждам се с психолог. Засега не дава резултати, единствено че се надявам нещата да се трансформират. Дори сме обсъждали вид да прекратя професионлната си кариера. Изпитвам възприятието на омерзение, шом изляза на корта и незабавно желая да избягам от него. Опитвам се да си върна удоволствието от играта.

Преди обичах този спорт, а в този момент го мразя. Никога до момента не съм бил в сходно положение, което беше повода да потърся помощ. Тази година изгубих голям брой мачове от печеливши позици и целият препречвам, когато поднасям за сет или имам мачбол. Честно казано главата ми е на такова място, че няма смисъл да се състезавам, само че нямаше по какъв начин да не взема толкоз огромен чек и пътувах за Лондон, въпреки че бях посъветван да не го върша. Надявам се да изляза от това състояние и ми следва да прекарам време с моето семейство. Щом не съм в Тура, то съм доста по-щастлив " - призна 73-ият в света.

Източник: L`Equipe

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР