Бенфика поднесе една от сензациите в осминафиналната фаза на Шампионска

...
Бенфика поднесе една от сензациите в осминафиналната фаза на Шампионска
Коментари Харесай

Европейска вечер за Бенфика в Амстердам

Бенфика сервира една от сензациите в осминафиналната фаза на Шампионска лига, откакто отстрани Аякс. Лисабонският гранд завоюва с 1:0 мача реванш на „ Йохан Кройф Арена “ и по този метод с общ резултат 3:2 продължава напред в шампионата. В воин за " орлите " се трансформира Дарвин Нуньес, който означи единственото попадение в дуела.

Аякс вкара гол в 7-ата минута посредством Себастиан Але, само че попадението вярно не бе зачетено поради засада в хода на офанзивата. При подаването към Душан Тадич, сръбският футболист беше в състояние на засада.

Дейли Блинд центрира в наказателното поле на Бенфика в 18-ата минута, след което Едсон Алварес стреля с глава, само че доста неопределено над напречната греда в навън.

Антъни опитва да изненада Одисеас Влаходимост с удар от отдалеченост в 34-ата минута, само че вратарят на Бенфика следеше деликатно обстановката и избави.

Райън Гравенберх насочи впечатляващ удар от към 23 метра в 35-ата минута, само че Одисеас Влаходимос съумя да се намеси и да чукне топката, с цел да излезе в корнер.

Във втората минута на добавеното време на първата част Лисандро Мартинес насочи мощен отдалечен удар, само че доста неопределено в навън.

Душан Тадич стреля от дъгата на наказателното поле на Бенфика в 49-ата минута, само че прати топката над напречната греда в навън.

Дейли Блинд центрира в наказателното поле на Бенфика в 62-ата минута, след което Антъни стреля с глава, само че над напречната греда в навън.

Бенфика поведе с 1:0 в 77-ата минута, когато Алехандро Грималдо центрира от фал в наказателното поле на Аякс, където Юриен Тимбер изпусна Дарвин Нуньес, който засече топката с глава и я прати във вратата на Андре Онана.

В петата минута на добавеното време на мача Роман Яремчук излезе самичък против Андре Онана, само че се замота и даже не съумя да насочи удар.

Аякс направи голям пропуск в седмата минута на добавеното време на дуела, когато Брайън Броби бе изведен самичък против Влаходимос, само че вратарят на Бенфика съумя да отрази удара му.

По този метод Бенфика се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР