Белослава Кръстева, която бе част от състава на България, спечелил

...
Белослава Кръстева, която бе част от състава на България, спечелил
Коментари Харесай

Белослава Кръстева: През цялото време работехме в един екип и това беше нашият ключ

Белослава Кръстева, която бе част от състава на България, спечелил европейската отборна купа по шахмат в Будва, съобщи, че е била уверена, че съставът e можел да реализира нещо огромно.

Тя обаче добави, че цели авансово не са били поставяни, а тимът е работил мач за мач.

" Аз самата в никакъв случай не си слагам цели с какъв орден желая да се върна, само че бях сигурна, че ще дадем всичко от себе си и че ще се борим за допустимо най-високото отличие и ето, че се случи. През цялото време работехме в един екип и това беше нашият ключ ", сподели Кръстева, която по-рано тази година взе бронз на международното състезание за девойки до 20 години.

Кръстева бе запитана и за ролята на, която бе капитан на тима. Стефанова завоюва международната самостоятелна купа при дамите през 2004 година.

" Антоанета Стефанова е състезател с доста огромен опит. Не съм сигурна дали въобще съм била родена, когато тя завоюва международната си купа. Не нейното наличие ни даваше доста огромно успокоение. Тя има страховит опит на такива надпревари, тъй че тя способства доста с него. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми би трябвало още малко време да осъзная ", добави младата българска шахматистка.



След триумфа си в Будва българските шахматистки бяха посрещнати по-рано през днешния ден на ВИП-терминала на летище София от премиера Николай Денков, както и от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР