Белият дроб и нормалната му функция са жизненоважни за организма

...
Белият дроб и нормалната му функция са жизненоважни за организма
Коментари Харесай

С тези 5 НАВИКА можем да подобрим състоянието на белия дроб

Белият дроб и естествената му функционалност са жизненоважни за организма ни. Той ни доставя нужния ни О2 и при проблеми с него, всяка клетка от тялото ни ще пострада. Освен това, положението на белия ни дроб въздейства и върху имунната ни система и това може да способства за развиването на инфекции и възпаления.

Разбира се, методът на живот и навиците ни въздействат много на цялостното ни здравословно положение и можем да се погрижим за подобряването им, като променим някои от тях и прибавим нови към ежедневната си рутина. Ето какви могат да бъдат те:

Упражнявайте се постоянно

Ако желаете да усилите здравето на белия ви дроб, кардиото е превъзходен метод. Всякакви тренировки от рода на бягане, плуване, катерене, колоездене, енергични разходки са добра опция за укрепването му. По този метод белият дроб се подтиква да изпраща по-голямо количество О2 към тъканите. Дори 30 мин. на ден са ви задоволителни, а в случай че не сте физически дейни – започнете с вървене и последователно увеличавайте натоварването.

Проследете равнищата на витамин D

Ниските равнища на витамина могат да отслабят имунитета, както и да повлияят отрицателно на функционалностите на белия дроб. Правете си постоянни проучвания и се консултирайте с вашия доктор при индикация на недостиг. Започнете навреме разрешаване на казуса и включете в менюто си храни, богати на този витамин – риба, яйца, сирене и други

Правете дихателни извършения

Дихателните извършения и дълбоките вдишвания усъвършенстват работата на белия дроб, като го упражняват. Освен това, дълбокото дишане има успокояващо деяние. След респираторна зараза също се предлагат дихателни извършения за по-бързото възобновяване на органа. Дишайте със свити устни и даже може да се посъветвате със експерт за съответни извършения и практики.
Кои са трите най-ценни билки за белия дроб?
Здравето на белия дроб е от основно значение за цялостното здравословно положение на организма. Липсата на пълноценно дишане е пагубно...

Пълноценен сън

Недостигът на наследник и некачественият подобен въздействат негативно на целия ни организъм – на имунната ни система, на сърдечно-съдовата, на белия дроб и така нататък Редовният и пълностоен сън спомага за вярната работа на белия дроб и укрепва положението на дихателната система. Сънят е значим и за възобновяване на мускулите, които са включени и в дейната работа на дихателната система, която има потребност от качествена почивка.

Избягвайте нездравословните привички

Разбира се, всички знаем, че преди всичко става въпрос за тютюнопушенето. То е един от най-сериозните вредители на дробовете ни и освен. Освен това, при прииждащия зимен интервал, в случай че се отоплявате с печка, камина или с различен апарат, който отделя пушек, знайте, че това също е нездравословно за дихателната ви система. При изгарянето се отделят частици, които попадат в дихателните пътища и имат отрицателен резултат върху нас. 

Внимание! Статията има осведомителен темперамент и те може да замести консултацията със експерт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР