Белият дом заяви днес, че разполага със своя разузнавателна информация,

...
Белият дом заяви днес, че разполага със своя разузнавателна информация,
Коментари Харесай

Белият дом има доказателства, че Хамас използва болницата Аш Шифа, за да управлява военните си операции

Белият дом съобщи през днешния ден, че разполага със своя разследваща информация, съгласно която " Хамас " употребява болница " Аш Шифа " в Газа, с цел да ръководи военните си интервенции и евентуално за депозиране на оръжия и сподели, че тези дейности съставляват военно закононарушение, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 993
" Имаме информация, която удостоверява, че " Хамас " употребява тази болница в режим за командване и надзор ", и евентуално за депозиране на оръжия, съобщи пред кореспонденти на борда на президентския аероплан " Ер форс уан " представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби. " Това е военно закононарушение ", добави той.

По думите му тези дейности на палестинската военна формация не понижават отговорността на Израел да пази цивилните.

Междувременно представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър съобщи, че Съединени американски щати биха желали пациентите от лечебните заведения в Газа да бъдат евакуирани и ще поддържат осъществяването на тези евакуации от самостоятелна трета страна. Милър сподели, че Вашингтон не би желал цивилни и " сигурно не бебета в инкубатори " и други уязвими групи от популацията да попадат под пресечен огън. Той добави, че Съединени американски щати водят диалози с филантропични организации и трети страни по отношение на опцията за евакуации.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР