Белият дом потвърди във вторник, че президентът на САЩ Джо

...
Белият дом потвърди във вторник, че президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Белият дом потвърди, че Байдън и Путин са провели във вторник телефонен разговор



Белият дом удостовери във вторник, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският му сътрудник Владимир Путин са имали телефонен диалог по-рано денем " по редица районни и световни проблеми “, като стратегическата непоклатимост и удължаването на контракта Нов СТАРТ за надзор на нуклеарните оръжия.

" Президентът Байдън също по този начин даде да се разбере, че Съединени американски щати ще работят твърдо в отбрана на своите национални ползи в отговор на дейности на Русия, като киберпрониквания и интервенция в изборите ", сподели още Белият дом.

В изказването се прибавя, че в диалога си с Путин Джо Байдън е " подчертала непоколебимия ангажимент на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна " и " загрижеността за неочакваното съветско военно скупчване в окупирания Крим и по границите с Украйна ".

Белият дом също по този начин означи, че президентът е " удостоверил задачата си за създаване на постоянни и предсказуеми връзки с Русия в сходство с ползите на Съединени американски щати " и е " предложил среща на върха в трета страна през идващите месеци ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР