Белият дом получи доклад от Министерството на търговията относно автомобилната

...
Белият дом получи доклад от Министерството на търговията относно автомобилната
Коментари Харесай

Европа заплашена от нови мита върху вноса на автомобили в САЩ

Белият дом получи отчет от Министерството на търговията по отношение на автомобилната промишленост, който би могъл да провокира налагане на мита върху вноса на коли и да ускори напрежението с Европа, съобщи Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Европейски Съюз реагира с мигновена реакция, като даде обещание бърз и ефикасен отговор, в случай че Съединените щати наложат вносни мита на европейските коли, съобщи представителят на Европейската комисия.
Брюксел разиска опасността след отчета, който упълномощава президента Доналд Тръмп да наложи мита в идващите 90 дни.
Германският канцлер Ангела Меркел дефинира като " плашеща " вероятността, че този отчет може да окачестви европейския импорт на коли като опасност за националната сигурност за Съединени американски щати, давайки опция за налагане на митата.
" Ако този отчет се трансформира в деяние в ущърб на европейския експорт, Европейската комисия ще реагира бързо и съответно ", съобщи представителят на Европейски Съюз Маргаритис Схинас на брифинг в Брюксел.
Протекционистът Тръмп заплаши с 25-процентни мита върху европейските коли, особено ориентирани към Германия, която съгласно него е навредила на американската автомобилна промишленост.
Като част от програмата си " Америка преди всичко ", американският президент Доналд Тръмп към този момент наложи редица цени против съдружници, както и против Китай.
Докладът беше показан от министъра на търговията Уилбър Рос, съгласно резултатите на Министерството на търговията за резултата от вноса на коли и автомобилни елементи върху националната сигурността на Съединени американски щати. Тръмп подреди следствието през май и след приемане на отчета, публично той към този момент има 90 дни да реши дали да наложи цени.
През юли Тръмп и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер реализираха комерсиално помирение, с което се подсигурява неналагане на нови цени, до момента в който договарянията не престават.
Белият дом към този момент употребява аргумента, че подкопаването на американската индустриална база подкопава военната подготвеност, наред с други изказвания - за налагане на „ солени “ цени върху вноса на стомана и алуминий.
Неговото деяние провокира неотложно възмездие от Европейски Съюз, Канада, Мексико и Китай.
През 2017 година малко под половината от 17-те милиона продадени коли в Съединени американски щати са били импорт, множеството от които са създадени в Канада и Мексико. Двете страни реализираха нов пакт за свободна търговия с Вашингтон и се чака да бъдат освободени от всевъзможни нови автомобилни отговорности.
Миналата година немските автомобилни компании са изнесли 470 000 автомобила от Германия в Съединени американски щати, съгласно федерацията на производителите VDA.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР