Белият дом отправи остро предупреждение към лидерите на Конгреса в

...
Белият дом отправи остро предупреждение към лидерите на Конгреса в
Коментари Харесай

„Свършихме парите“: Белият дом настоява да се пусне задържаната помощ за Украйна

Белият дом насочи остро предизвестие към водачите на Конгреса в понеделник, че времето изтича за това законодателите да одобрят повече помощ за Украйна – алармирайки, че успехите на бойното поле на Киев против Русия са изложени на риск без повече пари, предава „ Politico “.

В писма от понеделник до партийни водачи в Камарата на представителите и Сената шефът на бюджета на Белия дом Шаланда Йънг предизвести, че бездействието преди края на годината във връзка с нов кръг от финансиране заплашва „ да удари Украйна на бойното поле “ .

„ Искам да бъда явен: без дейности на Конгреса до края на годината ще изчерпим ресурсите си, с цел да набавим повече оръжия и съоръжение за Украйна и да предоставим съоръжение от американските военни ресурси “ , написа Йънг, шеф на Службата за ръководство и бюджет на Съединени американски щати . Той добавя:

„ Няма вълшебен съд с финансиране, който да посрещне този миг. Свършихме парите – и съвсем свършихме времето. “

Идентични писма бяха изпратени до ръководителя Майк Джонсън , водача на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис , водача на болшинството в Сената Чък Шумър и водача на малцинството Мич Макконъл .

Това е последното предизвестие от висши чиновници, защото администрацията упорства да трансферира настояването на президента Джо Байдън за незабавно финансиране от 61,4 милиарда $ за Украйна през финалната линия. Предложението е част от спомагателен пакет от 106 милиарда $ , който Байдън изпрати на законодателите през октомври за в допълнение финансиране за Украйна, Израел, Тихия океан и границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Натискът на Белия дом също идва, до момента в който Сенатът наближава главно гласоподаване на пакета от помощи. Шумър възнамерява да организира гласоподаване на предлагането на Байдън тази седмица в Сената. Но републиканците в Камарата на представителите и Сената настояха спомагателни пари за Украйна да бъдат съчетани с промени в политиката за сигурност на границите. Неуспешното сливане към граничните разпореждания може бързо да спре финансирането.

Противопоставянето на по-нататъшното финансиране на Киев набъбна измежду републиканците в Камарата на представителите, различен фактор, който Джонсън би трябвало да вземе под внимание. Републиканецът от Луизиана също се застъпи за делене на помощта за Украйна и Израел , до момента в който Шумър и Макконъл се стремят да одобрят обединен изчерпателен пакет за финансиране .

Законодателите разполагат единствено с няколко седмици, с цел да сключат договорка и да я вкарат в бюрото на Байдън преди края на годината. Ако водачите на Конгреса отсрочат помощта за Украйна до януари, нов пакет от помощи може да завърши с битката за държавно финансиране, която би трябвало да стартира през новата година. Но Йънг твърди, че Конгресът не може да чака толкоз дълго, с цел да включи още веднъж крана.

„ Това не е проблем за идната година “ , твърди тя и изяснява:

„ Моментът да помогнем на демократична Украйна да се бори против съветската експанзия е тъкмо в този момент. Време е Конгресът да работи. “

Тъй като новото финансиране на Капитолийския рид е спряно, Йънг сподели, че помощта за Украйна е изчерпана и оръжейните пакети са били арестувани. От предходните траншове от финансиране, обвързвано с Украйна, които законодателите са одобрили, Йънг сподели, че Пентагонът е употребявал 97 % от 62,3 милиарда $, които е получил към средата на ноември, до момента в който Държавният департамент е изчерпал всичките 4,7 милиарда $ пари за помощ за сигурността, които беше разпределени. Йънг написа:

„ Вече нашите пакети за помощ за сигурност станаха по-малки и доставките на помощ станаха по-ограничени. Ако нашата помощ спре, това ще докара до обилни проблеми за Украйна.. “

Йънг повтори аргумента на администрацията, че подпомагането на украинската войска предотвратява по-широка война, която може да въвлече Съединени американски щати в директен спор с Русия , в случай че Владимир Путин успее и по-късно нападна страна от НАТО .

Писмото също акцентира мотив, който Байдън и висши водачи от ден на ден акцентират, с цел да продадат десетките милиарди долари в Украйна и финансирането на Израел : това укрепва стопанската система на Съединени американски щати и основава работни места.

Голяма част от парите, които Конгресът е одобрил за Украйна, в никакъв случай не са напускали Съединени американски щати, вместо това са отивали за попълване на военните ресурси от оръжия и съоръжение, изпратени в Киев. Последното искане на Байдън за финансиране на сигурността ще насочи повече от 50 милиарда $ към отбранителната промишленост , посочи Йънг, проверявайки имената на няколко страни, където се построяват системи за противовъздушна защита, ракети и артилерийски снаряди . Йънг акцентира:

„ Въпреки че не можем да предвидим навръх кои американски компании ще бъдат предоставени нови контракти, знаем, че финансирането ще бъде употребявано за придобиване на усъвършенствани качества за отбрана против офанзиви против цивилни в Израел и Украйна – да вземем за пример системи за противовъздушна защита, издигнати в Алабама, Тексас, и Джорджия и жизненоважни подкомпоненти, доставени от съвсем всичките 50 щата. “

По-голямата част от финансирането, към този момент утвърдено от Конгреса, сподели тя, е отишло за подсилване на американската отбранителна индустриална база или за поддръжка на военни и разследващи интервенции. Йънг добавя:

„ Това усъвършенства нашата лична военна подготвеност, защото Министерството на защитата купува ново съоръжение, с цел да размени това, което изпращаме на Украйна, стартирайки и разширявайки индустриалните линии и подкрепяйки добре платени работни места в десетки щати в цялата страна. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР