Белият дом издаде предупреждение, че САЩ ще изчерпят средствата за

...
Белият дом издаде предупреждение, че САЩ ще изчерпят средствата за
Коментари Харесай

Белият дом свършва парите за Украйна до края на годината

Белият дом издаде предизвестие, че Съединени американски щати ще изчерпят средствата за помощ на Украйна до края на годината, съобщи " Файненшъл таймс ". Това е апел към Конгреса да утвърди финансирането на украинската отбрана.

Предупреждението е отправено персонално от Шаланда Йънг, шеф на Службата за ръководство и бюджет на Белия дом, в писмо до водачите на Конгреса в понеделник.

" Без дейности на Конгреса до края на годината ще изчерпим ресурсите си, с цел да набавим повече оръжия и съоръжение за Украйна и да предоставим съоръжение от военните ресурси на Съединени американски щати. Няма магическо гърне с финансиране, което да използваме в този миг. Свършихме с парите – и съвсем свършихме с времето ", сподели тя.

Президентът Джо Байдън желае Конгреса бързо до утвърди 106 милиарда $ за финансиране на неговите най-големи външнополитически цели, в това число Украйна, Израел и Индийско-Тихоокеанския район. Но самодейността остава в задънена улица, най-много поради доминираната от републиканци Камара на представителите, които са по-скептични по отношение на финансирането на Украйна.

Някои законодатели - изключително в Сената, където поддръжката за Киев е по-голяма - се пробват да договорят двупартийна договорка, която да включва помощ за Украйна дружно с нови ограничения за миграция и леговище, с цел да се понижи броят на хората без документи, идващи в Съединени американски щати през южната граница.

" Прекъсването на потока от американски оръжия и съоръжение ще удари Украйна на бойното поле, като освен ще изложи на риск триумфите, които Украйна е постигнала, само че ще усили вероятността от съветски военни победи ", написа Йънг до Конгреса. " Нашите пакети за военна помощ станаха по-малки и доставките станаха по-ограничени... нашите съдружници по света се пробват да вършат повече, само че поддръжката на Съединени американски щати е сериозна и не може да бъде възпроизведена от други ", акцентира тя.

Предупреждението на Белия дом идва, до момента в който страните-членки на Европейски Съюз се пробват да реализират договорка в Брюксел, посредством която Украйна ще получи 50 милиарда евро, настояват източници на " Файненшъл таймс ", осведомени с полемиките.

Йънг твърди, че Украйна също се нуждае от икономическа поддръжка, която има заплаха да спре.

" Ако стопанската система на Украйна се срине, те няма да могат да продължат да се бият, точка ", написа тя. " Путин схваща това добре, заради което Русия трансформира унищожаването на стопанската система на Украйна в централна задача на своята тактика – което можете да видите в офанзивите й против износа на зърно и енергийната инфраструктура на Украйна ".

Йънг също сподели, че парите за Украйна ще донесат изгоди за стопанската система на Съединени американски щати. От началото на пълномащабната инвазия на Русия през февруари 2022 година Вашингтон утвърди общо 111 милиарда $ помощ за Киев, написа обстоятелства.бг.

" Въпреки че не можем да предвидим навръх кои американски компании ще бъдат предоставени новите контракти, знаем, че финансирането ще бъде употребявано за придобиване на усъвършенствани качества за отбрана против офанзиви срещу цивилни в Израел и Украйна – да вземем за пример системи за противовъздушна защита, издигнати в Алабама, Тексас, и Джорджия и жизненоважни съставни елементи, доставени от съвсем всичките 50 щата ", посочи тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР