Белият чай е наричан кралицата на чайовете с причина. Има

...
Белият чай е наричан кралицата на чайовете с причина. Има
Коментари Харесай

Бял чай за красива кожа – открийте неговите козметични свойства

Белият чай е именуван кралицата на чайовете с причина. Има внимателен усет и мирис и неповторим състав, в който ще открием неповторими хранителни съединения. Пиенето на бял чай за красива кожа има позитивен резултат върху цялото тяло. Нещо повече, екстрактът от бял чай намира приложение в козметиката, тъй като крие същинско благосъстояние от антиоксиданти. Запознайте се с тази чудесна съставна част!

Белият чай заема неповторимо място освен в диетата, само че и в козметиката. Екстрактът от бял чай съдържа мощни антиоксиданти и най-важното – резервира съвсем 100% от тях с помощта на това, че остава занемарен. За съпоставяне, други чайове, като зелен и черен, се подлагат на развой на ферментация, като по този метод също губят доста от скъпите си съставки. Както евентуално знаете, антиоксидантите са доста значими за поддържането на здрава и млада кожа – тяхната задача е да обезвреждат свободните радикали и да подкрепят производството на колаген и еластин. Ето за какво белият чай се назовава балсам на младостта.

Как се прави бял чай?

Белият чай се подготвя от млади пъпки и листа на вечнозеления чаен шубрак – Camellia sinensis. Те се сушат на слънце незабавно след брането, с цел да спрат процесите на ферментация допустимо най-бързо. Веднъж набран и изсушен, чаят е подготвен за пиянство единствено след няколко дни. Растението е покрито с присъщи бели власинки и с помощта на меките условия на обработка те остават невредими – придават белия цвят на чая.

Интересното е, че съгласно китайците същинският бял чай е този, който се прави от шубраци, намиращи се единствено в провинция Фудзиен на Тайванския проток. Това е районен и сезонен артикул и доста скъп. Реколтата от бял чай се прибира единствено напролет. Пъпките и листата се обработват по обичайни предписания, които пречат на природата допустимо минимум.

Превъзходството на белия чай пред другите сортове идва от процеса на неговото събиране и обработка. Този развой е стеснен до най-малко и допустимо най-естествен, като се изключва ферментацията, която може да понижи количеството на скъпите съставки в чаените листа.

Това обаче не трансформира обстоятелството, че белият чай от други райони също е постоянно срещан на пазара. Това, което го свързва с китайския бял чай, е стеснен развой на обработка, който главно се свежда до сушене в меки условия. Преди сушенето от време на време се употребява нагряване с пара.

Силата на антиоксидантите в белия чай

Несравнимите антиоксидантни свойства на белия чай са главната причина за неговата бърза и необятна известност в света на продуктите за грижа за кожата.

Както знаете, кожата остарява под въздействието на външни и вътрешни фактори, измежду които оксидативният стрес се смята за един от най-важните. Реактивни кислородни типове ROS, т.е. известни свободни радикали. Тези нестабилни молекули крадат електрони от клетките, което ги кара да бъдат развалени или окислени. Така се основава оксидативен стрес, който – най-общо казано – унищожава клетките и нарушава функционалностите им. В резултат на това тялото остарява по-бързо, което се вижда и от положението на кожата. Появяват се преждевременни признаци на стареене, инфекции, раздразнения, обезцветяване и признаци на дехидратация. Свободните радикали могат да изострят възпалителни кожни положения като екзема, дерматит, акне и псориазис.

Белият чай е прочут с високото си наличие на антиоксиданти, в това число полифеноли (около 30% от сухото му тегло), танини и флавоноиди.

Антиоксидантите са нужни за битка със свободните радикали. В света на козметиката най-хубавите антиоксиданти (потвърдени от голям брой изследвания) са:

  • витамин C (тук той основава страховит дует за унищожаване на свободните радикали с витамин E)
  • ресвератрол
  • астаксантин
  • глутатион
  • коензим Q10

Можем умерено да прибавим към този лист дестилат от бял чай, който съдържа най-високото количество мощни антиоксиданти, наречени катехини. Катехините (вид полифенол) са най-разпространените антиоксиданти в екстракта от бял чай.

Катехините, присъстващи в чайовете, отстраняват свободните радикали, които са виновни за процесите на стареене на кожата. Това е доказано в проучване на носителя на Нобелова премия Алберт Сент-Дьорди при започване на 20 век.

Нека прибавим, че антиоксидантите са освен скъпи субстанции, които поддържат хубостта на кожата, само че и здравето на целия организъм. Проучванията са потвърдили, че постоянната консумация на бял чай може да понижи оксидативния стрес. Това се случва например тъй като белият чай е богат на антиоксидантни и има детоксикиращи и срещу стареене свойства.

Какво съдържа белият чай?

Белият чай не е единствено антиоксидант, той съдържа само че и други хранителни субстанции и витамини, които има повече от другите чайове. Богат е на в естествени противовъзпалителни и защитни съставки, които оказват помощ в битката с разнообразни кожни проблеми.

Съставът на белия чай в подтекста на грижата за кожата:

  • кофеин – детоксикиращо и стимулиращо действие;
  • витамин С – подмладяващ, енергизиращ и сияещ ефект;
  • витамин B3 (ниацин) – успокоява, овлажнява и укрепва защитната бариера;
  • флуор – укрепителен ефект;
  • манган – поправя и понижава бръчките;
  • полифеноли – скъпи антиоксиданти;
  • катехини – скъпи антиоксиданти;
  • сапонини – нормализиращ и противовъзпалителен ефект;
  • аминокиселини – резултат срещу стареене.

В подтекста на състава на белия чай тук се приказва доста, изключително за кофеина, който има позитивен резултат върху здравето и хубостта. Кофеинът има подтикващ резултат, покачва метаболитната интензивност, отстранява токсините от тялото и усъвършенства кръвообращението в капилярите. Това от своя страна има позитивен резултат върху типа на фигурата и кожата – тя става стегната, опъната и изгладена. Белият чай съдържа 30 до 55 mg кофеин на чаша от 250 ml, до момента в който чаша кафе е от 50 mg до 150 mg.

Бял чай – свойства

Свойствата на белия чай се дължат на наличието на скъпи хранителни субстанции. Както пиенето на отвара от бял чай, потреблението му външно върху кожата, по този начин и наличието му в козметиката са свързани с доста изгоди за грижата.

Редовното пиянство на бял чай оказва помощ за извеждане на токсините от тялото, усъвършенства външния тип на кожата, а при външна приложимост има хидратиращо, срещу бръчки и регенериращо деяние.

Предимството на белия чай (без значение каква форма изберете) е, че е естествена съставна част. Това е изключително обещаващо за хора, употребяващи естествени здравни лечения или хора, които се борят със зачервяване или суха кожа.

Как работи белият чай върху кожата? В козметиката най-голямо значение има екстрактът от бял чай. Екстрактът се получава и обработва по натурален метод, което води до внимателен, мощен и по-безопасен краен артикул, който може да се употребява от съвсем всеки.

Свойства на екстракта от бял чай:

1. Неутрализира свободните радикали

Полифенолите и другите антиоксиданти обезвреждат свободните радикали, предотвратявайки оксидативното увреждане.

2. Подпомага лекуването срещу стареене

Често срещани нездравословни външни фактори, които водят до развиването на ранни признаци на стареене като фини линии, възрастови петна и бръчки. Белият чай е като предпазен щит и отблъсква свободните радикали, UV лъчите, токсините, бактериите и други замърсители в околната среда, което поддържа здравето и жизнеността на кожните кафези.

3. Предотвратява разграждането на колаген и еластин

Локалното приложение на дестилат от бял чай лимитира интензивността на ензима матрикс металопротеиназа, който може да има негативно влияние върху синтеза на тези два съществени протеина на младостта. В дълготраен проект белият чай може да понижи и забави признаците на стареене.

4. Укрепва защитната преграда на кожата

Белият чай има естествени защитни, възстановяващи и успокояващи свойства, като по този метод възвръща и укрепва имунитета на кожата и поддържа по-здрава хидролипидната преграда.

5. Предпазва от слънчево увреждане

Един от факторите, които повреждат клетките на кожата, е ултравиолетовата радиация и работата на антиоксидантите е да пазят тези кафези, като смекчават въздействието на слънцето върху кожата.

6. Успокоява и предотвратява възпалението

Противовъзпалителният резултат се дължи на съществуването на катехини и полифенолно съединяване, което може да защищити от увреждане и да форсира обновяването на клетките. В допълнение, те имат инхибиторен резултат върху ензимите, които могат да причинят разграждането на еластин и колаген, което усъвършенства способността на кожата да устоя и да се бори с инфектиране или зараза. ( 2 )

7. Помага в битката с акнето

Катехините и танините в екстракта от бял чай са чудесни антибактериални съединения, изключително скъпи в подтекста на битката с акнето. Противовъзпалителното му деяние спомага за възобновяване на естествения баланс и унищожаване на зачервяванията, а с помощта на възстановяващите си свойства спомага за по-бързото регенериране на кожата.
Естествените успокояващи и антиоксидантни свойства на белия чай го вършат подобаващ за множеството видове кожа, даже в случай че имате сензитивна, суха и обезводнена кожа.

Козметика с бял чай

Белият чай има неповторими козметични свойства, които са високо ценени за всеки вид кожа. Той освен предотвратява стареенето, само че и овлажнява, тонизира, контролира секрецията на себум, придава искра и усъвършенства цялостния тип и качеството на кожата. Ето за какво козметиката с бял чай ще бъде идеална изключително за суха, склонна към раздразнения, мазна, куперозна, застаряваща и зряла кожа. И младежите, и възрастните могат да посегнат към козметиката с дестилат от бял чай. ( 1 )

Белият чай се употребява най-добре върху лицето в мощно съсредоточена форма, да вземем за пример под формата на серум или хидрозол, тъй че дейните съставки да доближат до най-дълбоките пластове на кожата.

На пазара ще намерите доста артикули за грижа за кожата, които съдържат дестилат от бял чай. Можете да избирате сред околоочен крем с бял чай, серум, нощен крем, овлажняващи маски за лице, с цел да се възползвате от антиоксидантните, срещу стареене, антибактериални и успокояващи свойства на екстракта от бял чай. Белият чай подкрепя секрецията на меланин, заради което се употребява и в козметиката за автобронзиране.

В козметиката ще намерите дестилат от бял чай под INCI: Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract.

Интересни артикули са тези от вида 2в1, където белият чай се появява в дует със зеления чай. Зеленият чай също е скъпа козметична съставна част, най-много заради своите овлажняващи, успокояващи и – несъмнено – антиоксидантни свойства. Т

Струва си да се означи, че козметиката с бял чай освен има свойства за грижа, само че и мирише прелестно. Ароматът на бял чай е по едно и също време релаксиращ и ободрителен, по тази причина се оферират и козметични артикули с мирис на бял чай.

Трябва ли да пиете бял чай?

На доста места, можете да прочетете, че пиенето на бял чай е доста здравословно и е добра опция на кафето.

Както към този момент споменахме, белият чай е богат на полифеноли, което го прави дейно оръжие против свободните радикали. Важни са и други съставки, като витамин С или кофеин, които вършат белия чай подтикващ, ободрителен, подкрепя концентрацията и в това време понижава напрежението и спомага за понижаване на признаците на стрес. Нека прибавим, че това е и превъзходен метод да поддържаме здравето на кожата от вътрешната страна.

В допълнение към пиенето на бял чай, си коства да употребявате инфузията под формата на компреси при положение на кожни болести и свръхчувствителност. След като се охлади, можете да употребявате запарката от бял чай като тоник за кожата заран и вечер.

За да се възползвате от потребните свойства на белия чай, е извънредно значимо да го варите вярно.

Запарката от бял чай се подготвя в общоприети пропорции:

  1. 1 чаена лъжичка (приблизително 2 грама) за към 120 ml вода;
  2. Температурата и времето за варене зависят от типа на чая, само че нормално е сред 80°C и 90°C и 2 до 5 минути;
  3. Може да се подготвя повече от един път. За цялостен усет и мирис изберете най-хубавия първокачествен бял чай.

Бял чай в козметиката – обобщение

Екстрактът от бял чай е едно от тези субстанции, които актуалната козметика обича. Всичко това се дължи на неговите свойства, които подкрепят лекуването и профилактиката на разнообразни кожни проблеми. Той е изключително скъп като ефикасен и мощен антиоксидант, който предлага доста изгоди за кожата.

Превъзходството на белия чай над другите известни чайове (черен и зелен) се свежда до метода на събиране и обработка, които въздействат върху равнището на антиоксиданти и успеваемостта на съединенията. Тези процеси могат да трансформират химичния състав на дейните съединения в листата, да понижат количеството на катехини и други детайли в чаените листа.

Важното е, че белият чай е натурална и безвредна съставна част, предлага се за всички видове кожа, в това число проблематичната. Така че, в случай че държите на гладка, млада и сияйна кожа без стрес, признаци на стареене и раздразнения, екстрактът от бял чай може да бъде отговорът на вашите потребности.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР