Белите дробове на Земята са в пламъци. Бразилска Амазония –

...
Белите дробове на Земята са в пламъци. Бразилска Амазония –
Коментари Харесай

И Лео ди Каприо в помощ на Амазония

„ Белите дробове на Земята са в пламъци. Бразилска Амазония – дом на един милион хора и три милиона типове – гори към този момент повече от две седмици. “

Така стартира позицията на Леонардо ди Каприо, чиято фондация ще подари чрез фонда за запазване на околната среда Earth Alliance 5 милиона $ за възстановяване вечнозелените гори в Амазония. Парите ще бъдат преведени на локални организации, които се пробват да се оправят с пожарите. Актьорът е дарявал средства и при други опустошителни бедствия, като земетресението в Хаити, урагана „ Харви “ и цунамито в Индийския океан.

Когато през 2016 година завоюва първия си „ Оскар “ за най-хубав артист в „ Завръщането “, в речта си също не пропусна да повдигне въпроса за климатичните промени.

Миналия месец фондация „ Леонардо ди Каприо “, която от 1998-а е осигурила повече от 100 млн. $ за подкрепяне на екологични планове, се сплоти с Earth Alliance, с цел да продължат дружно дългогодишната си задача да оказват помощ на планетата. Горите на Амазония създават към 20% от кислорода на земята, а откогато избухна пожарът, са изгорели над 950 000 хектара от тях – всяка минута изгаря повърхност с размер едно футболно игрище и половина.

Досега освен Лео и редица други известни персони демонстрираха, че не са безразлични към казуса: Майли Сайръс, Джамила Джамил, Кристиано Роналдо, Крис Дженър, Камила Кабейо, Мадона...
Защо Грета Тунберг ще прекоси Атлантическия океан?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР