Белинда Бенчич (Швейцария) и Дария Касаткина (Русия) ще играят на

...
Белинда Бенчич (Швейцария) и Дария Касаткина (Русия) ще играят на
Коментари Харесай

Съперничката на Томова в Мелбърн ще играе на финала в Аделаида

Белинда Бенчич (Швейцария) и Дария Касаткина (Русия) ще играят на финала на шампионата по тенис за дами в Аделаида без да се наложи да излизат на корта, защото последните им съпернички се отхвърлиха.

Номер 5 в схемата Дария Касаткина трябваше да играе против Паула Бадоса (номер 9), само че испанката осведоми уредниците, че има проблем в дясното бедро и не може да излезе на корта.

Бенчич трябваше да спори с Вероника Кудерметова. Номер 6 Кудерметова пък е изпратила писмо, че кръстосан мускул в левия хълбок не й разрешава да се състезава.

И двете родени през 1997-а година – Касаткина и Бенчич водят спор на корта още от юношеските си години. На равнище шампионати от УТА Касаткина има три победи в пет мача, в тона число и безапелационната 6:2, 6:2 във втория кръг на Ролан Гарос през 2021-а година. Последната победа на Бенчич в това противоборство е от същия шампионат в Аделаида през 2020-а година, когато завоюва 6:4, 6:4 в първия кръг и по-късно стигна до финала.

Бадоса също по този начин изясни, че се надява контузията й да отшуми за началото на първия шампионат от Големия шлем за годината Откритото състезание на Австралия и това е главната причина да не рискува.

" Разочарована съм, тъй като в действителност бях фокусирана върху този мач. Вчера играх доста тежък мач с Беатрис Адад Мая, вложих доста физически сили и в един миг усетих болежка в аддуктора. Усещам го като едно дърпане и не желая да пожертвам ", описа Бадоса. Номер 1 за Испания Бадоса игра 74 минути първи сет, а по-късно се бори 81 минути във втория, с цел да продължи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР