Белград води принципна външна политика, когато става въпрос за конфликта

...
Белград води принципна външна политика, когато става въпрос за конфликта
Коментари Харесай

Сърбия е против санкции срещу Русия, но уважава териториалната цялост на Украйна

Белград води кардинална външна политика, когато става въпрос за спора с Украйна, и е срещу въвеждането на наказания против Русия, сподели сръбският министър председател Ана Бърнабич пред сръбската национална телевизия Ер Те Ес.

Единствената ни кардинална позиция сега е, че сме срещу въвеждането на наказания против Руската федерация, както и че почитаме териториалната целокупност на Украйна и считаме за доста погрешно нарушаването на териториалната й целокупност, уточни Бърнабич.

Тя акцентира, че Сърбия не балансира що се отнася до спора в Украйна, а води изцяло ясна външна политика на отбраната на личните си ползи.

" Всички, които в този момент спекулират дали новото държавно управление ще би трябвало да наложи наказания на Русия или не, дали ще би трябвало да взема решение на коя от двете страни е, вършат това към този момент от девет години и не се научиха, че единствено когато пазят ползите си, това не е избор сред двете страни или балансиране, а осъществяване на кардинална външна политика и най-труден метод за водене на външна политика “, изясни премиерката.

Бърнабич отхвърли спекулациите в медиите, че към този момент е било контрактувано да бъдат наложени наказания против Русия.

" Нищо не е дадено, нищо не е контрактувано. Всичко, което споделяме на нашите жители, постоянно споделяме истината. Единствената ни кардинална позиция сега е позицията, призната от Съвета за национална сигурност, която беше доказана от държавното управление с приемането на умозаключение, че сме срещу въвеждането на наказания против Руската федерация, както и че почитаме териториалната целокупност на Украйна и считаме за доста погрешно нарушаването на тази териториална целокупност “, съобщи Бърнабич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР