Белград. Властите на Република Сърбия решиха да удължат с 90

...
Белград. Властите на Република Сърбия решиха да удължат с 90
Коментари Харесай

РТС: Сърбия продължи с три месеца ограничението на цените на основните храни

Белград. Властите на Република Сърбия взеха решение да удължат с 90 дни ограничаването на цените на главните хранителни артикули, в това число захар, брашно и мляко. Това оповестиха в петък от пресслужбата на държавното управление на страната, представен от Радио и телевизия Сърбия (РТС) .

„ На днешното си съвещание държавното управление на Република Сърбия одобри резолюция за ограничение на цените на главните хранителни артикули за по-нататъшна отбрана на пазара, т.е. за попречване на изкривявания при образуването на цените на стоките, които са извънредно значими за снабдяването на потребителите Решението ще бъде годно в границите на 90 дни и лимитира цените на производител и цените в търговията на едро и дребно на изброените артикули, тъй че да не надвишават равнището към 15 ноември 2021 година “, се споделя в известието.

Списъкът с артикули включва кристална захар, първокласно брашно в опаковки до 5 кг и брашно първи клас, слънчогледово олио, свинска шунка и пастьоризирано мляко с масленост 2,8%. Доставчиците нямат право да понижават размера на питателните доставки под опасността от санкция от 100 хиляди до 2 милиона динара (от 850 до 17 хиляди евро) и възбрана за действия за интервал от шест месеца до една година.

На 30 ноември 2021 година кабинетът на министрите на Сърбия „ замрази “ цените на главните хранителни артикули за 60 дни, с цел да предотврати пазарните шокове по време на пандемията.

Преводи и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР