Белград. Министерството на отбраната на западната ни съседка публикува в

...
Белград. Министерството на отбраната на западната ни съседка публикува в
Коментари Харесай

A1 On : САЩ са най-големият донор на сръбското военно министерство, твърди официален Белград

Белград. Министерството на защитата на западната ни съседка разгласява в работен бюлетин обзор на даренията за армията, показващи, че в интервала от 2014 до 2018 година Сърбия е получила най-голяма помощ от Съединени американски щати, предава скопската електронна медия A1 On , като се базира на публикация в белградския Blic.
Съгласно публикуваната информация, в обсъждания интервал Сърбия е получила към 10 млн. $ помощ от Съединени американски щати под формата на пари и съоръжение. На второ място в листата е Китай с дарения от към 5,2 милиона евро, следван от Норвегия с 586 000 евро, Дания с 494 860 евро и Англия с 169 000 паунда.
Сърбия е получила най-сериозни средства от Съединени американски щати - 1,4 милиона $ – за закупуване на симулатори за образование при военни интервенции и 819 800 $ за многоцелево съоръжение за полигон. От МО разясняват, че за пет години Русия е дарила 45 000 евро за справяне с последствията от естествени бедствия и 10 комплекта парашути.
Blic акцентира, че последната партида дарове, които Сърбия получи от Русия – БРДМ-2 и танкове Т-72, както и по-рано предадените самолети МиГ-29, не са включени в статистиката. В нея не влизат и американските „ Хъмви “.
Съединени американски щати са най-големият донор на Министерство на защитата на Сърбия през 2018 година, сочат формалните данни. Ведомството е получило 2,5 милиона евро дарения предходната година, 2,3 милиона от които – от Съединени американски щати. Следващи в листата с донори за миналата година са Норвегия със 100 000 евро, Англия със 17 000 евро, Чешката република с 10 000 евро и Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия с 8 000 евро.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР