Белград. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в Белград в

...
Белград. Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в Белград в
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова участва в конференция „Устойчиво развитие на туризма в Дунавския регион: Нови перспективи“ в Белград

Белград. Министърът на туризма Николина Ангелкова взе участие в Белград в Конференция за стабилно развиване на туризма в Дунавския район: Нови вероятности. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. „ България е преди всичко в Европейския съюз по % на растежа на туристите “, сподели министър Ангелкова по време на панела на високо равнище и подчертава на обстоятелството, че „ 2016 година бе рекордна за развиването на туризма в България, като повече от 8,2 милиона задгранични туристи посетиха страната ни, което е растеж от над 16% по отношение на 2015 година “. Домакин на събитието е министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич и е проведено взаимно със Световната организация по туризъм. Конференцията се организира през днешния ден и на следващия ден в Белград и на нея участват министри и ръководители на организации за развиването на Дунавския район.
„ В последна сметка туризмът е главен фактор за поддържането и запазването на културни обичаи като фестивали, традиции, занаяти, изложения, концерти и други “, заключи българският министър на туризма. Тя уточни, че страните от Дунавския район, в това число и България, имат прелестни благоприятни условия за опазването и съхраняването на своите естествени запаси посредством основаването и обособяването на паркове, резервати.
Стана ясно още, че като координатор на предпочитана област 3 по Дунавската тактика в региона на културата и туризма България извършва общи планове с Румъния, Сърбия, Австрия, Германия. „ По транснационална стратегия „ Дунав “ е подаден план за основаване на дунавски туристически обсерватории, като задачата е да бъде осъществена единна туристическа статическа информация за Дунавския район “, съобщи Николина Ангелкова. Според нея би трябвало да бъде подложен приоритет върху основаването на общи туристически артикули от страните в Дунавския район, тъй като това е от значително значение за привличането на посетители от Китай, Япония, Южна Корея и други.
По думите й в някои общини в България приходите, генерирани от туризъм, са задоволително високи, и то е избрало този вид на развиване вместо други промишлености. В тази връзка Ангелкова добави, че в развой на основаване са организации за ръководство на туристическите региони, в които да си сътрудничат локални управляващи, страната, бизнесът и неправителствените организации.
Българският министър на туризма акцентира, че от особена значимост за развиването на туризма е да бъдат обединени напъните на страната, локалната власт, представителите на туристическия бизнес и неправителствените организации.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР