Белград. Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Белград

...
Белград. Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Белград
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова се срещна с главния изпълнителен директор на Европейската хотелиерска асоциация

Белград. Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Белград с основния изпълнителен шеф на Европейската хотелиерска асоциация (Хотрек) Кристиан Баран. Разговорът се състоя в границите на Конференцията за стабилно развиване на туризма в Дунавския район: Нови вероятности, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Николина Ангелкова акцентира, че министерството поставя целенасочени старания за промотиране на България като целогодишна дестинация и привличане на по-висок клас туристи. Съвместно с бизнеса се подхващат сложни ограничения за стабилно развиване на бранша и повишение качеството на туристическите услуги.
" Убедени сме, че законодателните промени, които инициирахме, ще понижат административната тежест за бизнеса – да вземем за пример с концепцията да отпадне прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене, като част от документите им ще се събират служебно ", разяснява българският министър. Тя заяви още, че се разисква и опцията категоризацията на местата за настаняване да бъде сложна, а не да се категоризират всеки обособен обект в тях.
Министър Ангелкова осведоми също, че се работи и по основаването на туристически инспекторат към институцията, което ще завиши качествения надзор. Ще се вкара и институт по лишаване на звезди за категоризиране при установени несъответствия и наложителна инспекция на място на всеки три години за това по какъв начин се съблюдават нормативите за туристическа активност.
На срещата стана ясно, че интензивният летен сезон е почнал сполучливо в страната ни и се чакат доста положителни резултати – на този стадий прогнозите са за 7-10% повече задгранични туристи спрямо предходната година. През рекордната за българския туризъм 2016-а страната бе посетена от към 8,2 милиона задгранични туристи, което е растеж над 16% по отношение на 2015 година, съобщи министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР