Белгийският селекционер Роберто Мартинес беше във възторг след класирането на

...
Белгийският селекционер Роберто Мартинес беше във възторг след класирането на
Коментари Харесай

Роберто Мартинес: Контролирахме мача, адаптирахме се към стила на съперника

Белгийският селекционер Роберто Мартинес беше във екстаз след класирането на тима му на четвъртфиналите на Евро 2020 с успеха против Португалия.

“Въпросът не беше какъв брой положителни можем да бъдем, а да се приспособяваме към играта на Португалия, към това, което те могат да вършат най-добре. Опитът беше на тяхна страна, защото са настоящ първенец, завоюваха и Лигата на нациите. Демонстрирахме невероятна централизация и доста добре се отбранявахме. Контролирахме мача. Вкарахме прекрасен гол и след почивката, както трябваше да се чака, Португалия взе самодейността ", стартира наставникът.

" Трябваше да проявим висок морал, да съблюдаваме дисциплината, тактиката и да сме умни. Ако по-добре контролирахме топката и бяхме по-точни в последното подаване, може би щяхме да се възползваме по-добре от рисковете, които пое Португалия. Рано е да се приказва за контузиите на Азар и Де Бройне. Чакаме диагнозите ”, разяснява още Мартинес.

Колегата му Фернандо Сантош описа за настроението в съблекалнята след отпадането на Португалия.

 Фернандо Сантош и Португалия напуснаха Евро 2020.

“Ние сме разочаровани и опечалени. Някои ог играчите даже плачат в съблекалнята. Дадохме всичко по силите си. Отправихме 29 удара, две греди. Но загубата си е загуба. Искахме да продължим напред и вярвахме във опциите си, че можем да стигнем до финала и да спечелим. Няма правдивост или неправда, просто допуснахме гол и не успяхме да отбележим. Играчите направиха всичко допустимо, не мога да ги укорява. Бяха изтощени, само че откриха сили. Но това в този момент са просто думи, всичко свърши за нас ”, разяснява Сантош.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР