Белгийският национален селекционер Роберто Мартинес включи контузения Ромелу Лукаку и

...
Белгийският национален селекционер Роберто Мартинес включи контузения Ромелу Лукаку и
Коментари Харесай

Обявиха състава на Белгия за Катар

Белгийският народен селекционер Роберто Мартинес включи контузения Ромелу Лукаку и Еден Азар в окончателния състав за международното състезание по футбол в Катар. Испанецът посочи, че нападателят на Интер ще получи " толкоз време, колкото му е нужно ", с цел да влезе във форма.

Лукаку лекува разнообразни травми в бедрото от началото на сезона и е играл единствено два пъти от август насам. Мартинес обаче даде обещание наскоро, че в случай че нападателят може да играе най-малко в един от мачовете на Белгия в група F против Канада, Мароко и Хърватия, то той ще попадне в окончателната група за шампионата.

Наставникът на третите от Русия 2018 Мартинес избра и четирима аварийни футболисти - Брайън Хейнен, Алекси Салемакерс, Доди Лукебакио и Джейсън Денайер. По предписание, те могат да заменят контузени играчи до 24 часа преди първия мач.

" Лукаку не е изцяло здрав и това е ясно на всички, само че последните три дни бяха положителни за него. Ще му дадем толкоз време да се възвърне, колкото му е нужно. Предполагам, че той ще изиграе най-малко един мач от груповата фаза, само че няма по какъв начин да подсигурявам. Ще продължаваме да го следим и на 22 ноември ще вземем дефинитивно решение ", сподели Мартинес.

" Ситуациите с Аксел Витсел преди европейското състезание и с Венсан Компани преди Мондиал 2018 са аналогични, тъй че не вършим изключение от предписание. Ние желаеме той да играе и да даде толкоз, колкото може ".

Азар също бе под въпрос, защото играе доста рядко за Реал (Мадрид) и не се е появявал в мач за шампионата от септември насам.

" Еден е капитан на този тим и всички знаем какъв необикновен футболист имаме. Той обожава да играе футбол и го е доказвал неведнъж. При него единственото терзание е, че му би трябвало повече игрова процедура ", добави Мартинес.

Белгийският селекционер като цяло ще заведе най-опитните в Катар, само че в тима попаднаха и някои непредвидени имена, измежду които халфът на Евертън - Амаду Онана. Според Мартинес, полузащитникът може да се окаже значим футболист.

" Много одобрявам неговите качества и считам, че е друг от всичко, с което разполагаме. Имаме отбранителни халфове, плеймейкъри и офанзивни халфове, само че той предлага физически профил, който припомня на Маруан Фелаини през 2018 ", добави треньорът.

Състав на Белгия за Мондиал 2022:Вратари:
Кун Кастелс (Волфсбург), Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Симон Миньоле (Брюж);
Защитници:
Тоби Алдервайрелд (Роял Антверп), Зено Дебаст (Андерлехт), Ваут Фаес (Лестър Сити), Артур Теате (Рен), Ян Вертонген (Андерлехт), Яник Караско (Атлетико Мадрид), Тимоти Кастан (Лестър Сити), Тома Мюние (Борусия Дортмунд);
Халфове:
Торган Азар (Борусия Дортмунд), Кевин Де Бройне (Манчестър Сити), Леандер Дендонкер (Астън Вила), Амаду Онана (Евертън), Юри Тилеманс (Лестър Сити), Ханс Ванакен (Брюж), Аксел Витсел (Атлетико Мадрид), Шарл де Кетеларе (Милан).
Нападатели:
Жереми Доку (Рен), Еден Азар (Реал Мадрид), Дрийс Мертенс (Галатасарай), Леандро Тросар (Брайтън), Миши Батшуай (Фенербахче), Лои Опенда (Ланс) и Ромелу Лукаку (Интер).
















































--> -->   Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР