Белгийският национален селекционер Роберто Мартинес остави за последния момент решението

...
Белгийският национален селекционер Роберто Мартинес остави за последния момент решението
Коментари Харесай

Само една въпросителна пред Мартинес - Ромелу Лукаку

Белгийският народен селекционер Роберто Мартинес остави за последния миг решението дали да включи Ромелу Лукаку в групата за международното състезание по футбол.

Нападателят се завърна в Интер преди началото на сезона, само че игра единствено в три от 19-те мача на италианския клуб поради разнообразни травми.

29-годишният Лукаку се върна от травма в бедрото като запаса против Виктория (Пилзен) и Сампдория, само че получи нова контузия.

Старши треньорът Симоне Индзаги разгласи в събота, че белгийският нападател няма да играе за Интер преди международните финали, които за Белгия стартират на 23 ноември с дуел против Египет. След това " алените дяволи " ще срещнат Канада и Мароко в мачове от груповата фаза.

Мартинес ще разгласи окончателната група от 26 души в четвъртък.

" Ще взема решението малко преди крайния период. Ако той може да играе, значи аз ще желая да го взема в тима. Ако не е здрав, тогава ще го оставим да се възвръща ", съобщи белгийският народен селекционер в изявление за френското издание " Екип ".

Лукаку е водещият голмайстор в историята на националния тим с 68 попадения в 102 мача. Той се разписа пет пъти в четири дуела в квалификациите за Катар.

" Всеки се оправя по друг метод с мускулните травми. Виждат се първи проблясъци на усъвършенстване, само че окончателното решение ще бъде взето в последния миг. Това ще ни даде повече време. Трябва да проучваме деликатно положението му и да преценим дали той ще бъде подготвен за игра. Ако може да играе от 1 декември, ще го вземем с нас ", добави наставникът на Белгия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР