Белгийският нападател на Интер - Ромелу Лукаку повтори рекорд във

...
Белгийският нападател на Интер - Ромелу Лукаку повтори рекорд във
Коментари Харесай

Ромелу Лукаку изравни рекорд в Лига Европа

Белгийският нападател на Интер - Ромелу Лукаку повтори връх във втория по мощ евротурнир. Вчера таранът на " нерадзурите " се разписа при успеха над Хетафе в 1/8-финал от Лига Европа на неутралния терен в Гелзенкирхен.

Така 27-годишният нападател се разписа в осми следващ мач в шампионата. Той беше прецизен в последните три мача на Интер в Лига Европа, а към тях се прибавят и попаденията му в последните пет мача на Евертън в конкуренцията през сезон 2014/15. За интервал от пет години Лукаку не беше играл в шампионата.

Серията му при " карамелите " стартира на 27 ноември 2014 година против Волфсбург. След това се разписа в двата мача против Йънг Бойс и двете срещи с Динамо (Киев). В Интер продължи с по едно попадение в двата дуела против Лудогорец и против Хетафе.

Така Лукаку изравни върха на шампионата, подложен от Алън Шиърър през 2005 година, за голове в най-вече следващи мачове. Тогава британският изпълнител играеше за Нюкасъл, а втората по мощ клубна конкуренция в Европа към момента носеше името Купата на УЕФА.
 Интер победи Хетафе с 2:0 и е четвъртфиналист в Лига Европа
Интер се оправи мъчно с Хетафе и е напред в Лига Европа

" Нерадзурите " надделяха с 2:0 испанския тим
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР