Белгийският министър-председател Александер Де Кро реагира положително на решението на

...
Белгийският министър-председател Александер Де Кро реагира положително на решението на
Коментари Харесай

Белгийският премиер доволен от ограничаването от Г-7 на търговията с руски диаманти

Белгийският министър-председател Александер Де Кро реагира позитивно на решението на страните от Г-7 да лимитират търговията с съветски диаманти, предава белгийската новинарска организация Белга, представена от Българска телеграфна агенция. В петък водачите на страните от групата Г-7 се споразумяха да работят дружно за следене на произхода на съветските диаманти, само че не се стопираха на безапелационна възбрана на търговията.

Белгия е един от най-големите вносители на съветски диаманти наред с Обединените арабски емирства и Индия. В продължение на месеци страната се противопоставяше на единомислещата позиция за възбрана на вноса на съветски диаманти. В сряда Белгия най-сетне одобри резолюция за възбрана.

На срещата на върха в Хирошима в петък водачите на Г-7 дадоха обещание да работят дружно за " ограничение на търговията и потреблението на диаманти, добити, обработени или създадени в Русия " и да координират бъдещи " ограничаващи ограничения, в това число посредством технологии за следене ".

" Руските диаманти не са безконечни ", съобщи в петък ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. " Ще ограничим търговията с съветски диаманти ", сподели той.

Де Кро е удовлетворен, че страните от Г-7 " са взели поради предложенията на Белгия по този въпрос ", съобщи той в петък. " С решението на Г-7 вършим значима стъпка към следенето на диамантите. Това е единственият метод да се спре търговията с съветските кървави диаманти. "

Той добави: " Действащите забрани за пряк импорт до момента не са оказали значително влияние върху парите, които се вливат от търговията с съветски диаманти в съветската хазна. За да се реализира действителна смяна, възбраните за директен и заобиколен импорт би трябвало да се комбинират с по-добър метод за следене на произхода на диамантите. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР