Белгийският биатлонист Михаел Ройш не знае имената на всичките си

...
Белгийският биатлонист Михаел Ройш не знае имената на всичките си
Коментари Харесай

Белгийски биатлонист ще бъде в Пьончан благодарение на дарения

Белгийският биатлонист Михаел Ройш не знае имената на всичките си 303-ма последователи, само че е признателен на всеки един от тях за даренията, които ще му оказват помощ да стигне до олимпийските игри в Пьончан, написа организация ДПА. Той събра над 28 хиляди швейцарски франка (28500 долара) точно от щедрост и това ще му разреши да пътува за Република Корея, където ще вземе присъединяване за повторно на олимпиада.

В първия случай преди 12 години той завоюва злато с щафетата на Германия в Торино.
" Ще усещам облекчение и до момента в който хвърча, и до момента в който се състезавам. Не желая никой да изпитва това, което аз изпитах, когато пропуснах предните две олимпиади. Горд съм и съм благополучен, че този път ще стигна до тях ", съобщи Ройш в изявление за немската организация.

Биатлонът е много безценен спорт, в случай че самият играч не е подкрепян от богата федерация. За един състезател се харчат по 60 хиляди евро на сезон, а при неналичието на спонсори Ройш трябваше да откри различен метод, с цел да си обезпечи финансиране и да сбъдне олимпийската си фантазия. Той направи това с видео обръщение на интернет платформата " Вярвам в теб " ( " I believe in you " ) и помоли за 20 хиляди евро, които бяха събрани бързо.
Belgium started last but exchanges first after the first leg - awesome performance by Michael Roesch #HOC17 pic.twitter.com/HeDdnBljYs
— IBU World Cup (@IBU_WC) December 10, 2017

Рьош ще се отблагодари на своите дребни спонсори, поставяйки техни фотоси на пушката, с която ще стреля по целите в Пьончан.

Преди 12 години Рьош беше най-обещаващият гений на биатлона в Германия и беше обожаван от почитателите. След Торино последваха три бронза в щафети на международни шампионати и две победи за международната купа, само че малко по-късно стартира и регресът. Резултатите на Рьош се утежниха, а той подходи високомерно и не приемаше рецензии, което му коства мястото за Ванкувър.

След като загуби поддръжката от федерацията в Германия, Рьош напусна работата си на професионален служител на реда, продаде къщата си и заживя още веднъж при своите родители. Баща му Еберхард, който е някогашен биатлонист и международен първенец, пое грижите за сина си и му оказа помощ в процеса на натурализиране и присъединяване в националния тим на Белгия.

" Наистина се разделих с всичко, което имах ", призна той, само че дефинира процеса като потребен. " Не поисквам на никого да мине през всичко това, тъй като си беше като вървене по бръснача. Не мислех, а действах, а следствията идваха по-късно ", добави 34-годишният биатлонист, който ще поведе първата в история белгийска щафета на олимпийски игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР