Белгийски следователи са претърсили днес работните помещения на сътрудник на

...
Белгийски следователи са претърсили днес работните помещения на сътрудник на
Коментари Харесай

Белгийски следователи влязоха в офиси в ЕП по разследване за руска намеса

Белгийски следователи са претърсили през днешния ден работните пространства на помощник на Европейския парламент по следствие за опити за съветска интервенция в активността на Европейски Съюз, оповестиха локални медии, съобщи Българска телеграфна агенция. Уточнява се, че са били тествани пространства в Брюксел и Страсбург, както и в жилището на обвинения, чиято идентичност не се разкрива. 

Белгийската прокуратура заяви, че проверява подозрения за интервенция, пасивна корупция и присъединяване в проведена незаконна група, обвързвана с опити за съветска интервенция. Допълва се, че се ревизира дали евродепутати са били подкупвани, с цел да популяризират съветска агитация посредством уеб страницата " Гласът на Европа " (Voice of Europe). Според прокуратурата евентуално разследваният помощник е бил значима част от подозираното закононарушение.

Според белгийски медии следствието визира някогашен помощник на евродепутата от " Алтернатива за Германия " (АзГ) Максимилиан Кра. Преди седмица крайнодясната политическа група в Екологичен потенциал " Идентичност и народна власт " заяви, че изключва АзГ от своите редици. Причина за това решение бе изявление на Кра, че " не всички членове на нацистката Секретен сътрудник " през Втората международна война са били нарушители.

Белгийската прокуратура е почнала инспекцията през април. Това е второ следствие за корупция в Екологичен потенциал в последно време, откакто по-рано по случая " Катаргейт " бяха арестувани и упрекнати евродепутати, уличени в корупция в интерес на Мароко и Катар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР