Белгийски съд е разпоредил федералното правителство да прекрати всички свои

...
Белгийски съд е разпоредил федералното правителство да прекрати всички свои
Коментари Харесай

Белгийски съд обяви ковид мерките за незаконни

Белгийски съд е разпоредил федералното държавно управление да приключи всички свои ограничения против ковид в границите на 30 дни, защото не е установило правно съображение за тях, оповестява „ Политико “. Съдът предизвестява, че държавното управление ще дължи санкция от 5000 евро дневно за всеки ден просрочие, или общо 200 000 евро. Така държавното управление разполага с един месец, с цел да откри уместно правно съображение за своите ограничения, измежду които са налагането на вечерен час, затварянето на учебните заведения, питейните заведения, заведенията за хранене, салоните за хубост, както и рестриктивните мерки за събиране на по-големи групи хора. Не са позволени спортни, културни и развлекателни прояви, както и пътуването зад граница.

На първа инстанция съдът се е произнесъл по тъжба, заведена от организация за отбрана на човешките права, откакто държавното управление е одобрило през февруари ограничения в действие до 1 април, които не са били „ съответно обявени “ на обществото. Според вносителите на жалбата няма белгийски закон, който да оправдава налагането на подхванатите ограничения с държавни постановления, без изговаряне на Народното събрание. Затова е и нелегално да се плануват санкции и да се постановат санкции за белгийците, които не съблюдават наложените ограничения. Федералното държавно управление съобщи, че ще апелира решението.

Месеци наред белгийското федерално държавно управление употребява изключителни изпълнителни заповеди, с цел да наложи ограничавания, с които на процедура заобикаля Народното събрание. Правителството предложи нов „ закон за пандемията “ в края на февруари, с цел да узакони нововъведените правила, само че законът към момента се нуждае от утвърждение от Народното събрание.

Говорител на Европейската комисия, представен от Българска телеграфна агенция, съобщи, че против Белгия и останалите няколко страни от Европейски Съюз, където рестриктивните мерки са в прорез с правилото за пропорционалност на опасността за публичното здраве, към момента не се приготвят наказателни процедури. „ Предпочитаме да беседваме с държавните управления, да изпращаме писма, тъй като наказателните процедури лишават време и са нереален развой, който може да продължи постоянно ", разяснява представителят. Но опцията за пускане на такива процедури не е невъзможна.

Междувременно преди няколко дни към 1000 души се събраха на проява против ограниченията в град Лиеж, в източната част на Белгия.  Протестът беше под формата денс празненство с диджей, зает да поддържа настроението на присъстващите. Повечето участници не носеха маска, а в един миг се подредиха, хванати един за различен под формата на влакче, написа Агенция Франс Прес.

В събота Белгия навлезе в нов стадий на по-строги ограничавания, съгласно които извършването на покупки в магазини за артикули, които не са от първа нужда, ще става единствено с предварителна спогодба. Ще работят единствено яслите, а питателните магазини ще може да има по едно и също време не повече от 50 души.

 
Възможна ли е ниска смъртност без локдаун? В Швеция – да!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР